У Львові стартує «Кубок Лева»

12:39 | 02 сентября 2016

Сьогодні у Львові відкривається традиційний, четвертий за рахунком «Кубок Лева», в якому зіграє національна збірна України, котра готується до відбіркового турніру чемпіонату Європи-2017

В турнірі також гратимуть «Барком-Кажани», «Чарни» (Радом, Польща), «Слєпск» (Сувалкі, Польща). Спеціальний гість – учасник «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів сезону-2015/16, срібний призер чемпіонату Польщі – «Ресовія» (Жешув). Цей колектив приїде в найсильнішому складі і зіграє товариські матчі зі збірною України (2 вересня, 19.00) та «Баркомом» (3 вересня, 13.00).

Як розповів на спеціальній прес-конференції президент ВК «Барком-Кажани» Олег Баран, завдяки участі збірної України очікуємо ще більшого рівня популяризації волейболу у Львові та області, а це особливо важливо напередодні старту львівської команди у дебютному розіграші єврокубків.

Також «Кубок Лева» стане першим спортивним майданчиком, на якому львівські «кажани» гратимуть під керівництвом нового тренера – латвійця Угіса Крастіньша.

«Лише чотири останні роки, завдяки старанням волейбольного клубу «Барком-Кажани», маємо можливість у Львові приймати команди найвищого дивізіону нашої держави. Цей розвиток показує, що вид спорту є затребуваний у суспільстві», - зазначив голова Федерації волейболу у Львівській області Володимир Левків.

Цього року «Кубок Лева» вперше відбувається за підтримки управління сім’ї, молоді та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Проект «Кубок Лева» - став одним із переможців програми «Відкриті кубки Львова» , напрацьованої управлінням молоді, сім`ї та спорту Львівської міської ради спільно з представниками спортивного середовища Львівщини і депутатським корпусом. Зокрема, завдяки програмі, «Кубок Лева» на 70% фінансується з міського бюджету міста Львова.

Розклад відкритого «Кубку Лева»

2 вересня

12.00. Збірна України - ВК «Чарни» (Радом, Польща)

16.00. ВК «Барком-Кажани» - ВК «Слєпск» (Сувалки, Польща)

18.00. Відкриття «Кубку Лева»

19.00. ВК «Ресовія»  (Жешув, Польща) – Збірна України (товариський матч)

3 вересня

13.00. ВК «Барком-Кажани» - ВК «Ресовія» (товариський матч)

16.00. Матч за 3-є місце

18.00. Фінал турніру

Ігри відбудуться у приміщенні СК «Галичина» (вул. Керченська, 8). Вхід на матчі – безкоштовний.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Барком-Кажани» (Львів)

Источник