Чемпіонат Європи (жінки).  Перший контрольний матч збірної України

14:25 | 03 сентября 2016

Жіноча збірна України провела перший контрольний матч в рамках підготовки до відбіркового турніру чемпіонату Європи-2017.

Збірна України під керівництвом Гарія Єгіазарова зіграла в Южному, де проводить збір, з шестиразовим чемпіоном країни «Хіміком». Для южненського клубу ця грала також стала першою в міжсезонні. Гра закінчилася з рахунком 3:1 (25:23, 25:19, 23:25,25:16) на користь збірної. Нагадаємо, що збірна України перший тур «відбору» зіграє 16-18 вересня саме в Южному, а у «Хіміка» перший офіційний матч - 15 жовтня, в боротьбі за Суперкубок України. 

«Хімік» - Україна - 1:3 (23:25 19:25, 25:23, 16:25)

«Хімік»: Політанська, Дрозд, Дудник, Сильченкова, І.Молодцова, Томич; Степанчук (л), Нємцева (л), Бойко, Степановська, Микитюк, Напалкова. Тренер - Андрій Романович.

Україна: Трушкіна, Козлова, Новгородченко, Герасимова, Дегтярьова, Дорсман, Кириченко, Степанюк, Чернуха, Кодола, Дельрос (л). Тренер - Гарій Єгіазаров.

2 вересня. Южне. ФСК «Олімп».

В цьому матчі, кожен з тренерів, природно, користуючись нагодою, вирішував в ньому свої завдання, випробувавши різні ігрові поєднання.

Коротенько про хід матчу. Доля першої партії вирішувалися в кінцівці. При рахунку 23:23 Ганна Кириченко (в дівоцтві Лісєєнкова) провела успішну атаку, а потім екс-зв’язуюча «Хіміка» Олена Новгородченко, яка зараз грає в Польщі, заблокувала Катерину Сильченкову. 25:23.

Друга партія також до пори до часу проходила в рівній боротьбі - до позначки «17». Збірна України, яка має більш досвідчений склад, за рахунок дій в атаці та на блоці впевнено провела кінцівку і домоглася перемоги з рахунком 25:19. Три останніх очки в активі Світлани Дорсман.

У третій партії «Хімік», незважаючи на провал на старті - 0:5, 3:11 - проявив характер і за три розстановки наздогнав суперника. 14:14. На цьому відрізку виділялися своєю грою Інна Молодцова і Міна Томич, які в принципі і були лідерами южненський команди в цьому матчі. Вони і вирішили кінцівку партії на користь «Хіміка». 25:23.

У четвертій партії збірна України зусиллями Ірини Трушкіної і Тетяни Козлової, не без допомоги партнерок по команді, до другого технічного перерви створила дворазовий заділ у рахунку - 16:8. І по дорозі до фінішу не розплескали його.

25:16 і 3:1 в матчі на користь підопічних Гарія Егіазарова.

Команди планують ще зіграти між собою.

 

2 вересня. «Хімік» - Україна. ВІДЕО

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник