Україна – Австрія. Прес-конференція.

15:25 | 17 сентября 2016

Головні тренери та капітани збірних України та Австрії прокоментували перебіг подій у відбірковому матчі чемпіонату Європи-2017. Нагадаємо, українки перемогли австрійок з рахунком 3:0.

 Срна МІРКОВІЧ, капітан збірної Австрії:

- Ми грали перший сет дуже добре, але Україна є найкращою командою, ніж Австрія, і вона показала це в другому і третьому сетах.

- В чому слід додати, щоб підвищити загальний рівень гри?

- Ми повинні бути більш агресивними в атаці та на подачі.

Надія КОДОЛА, капітан збірної України:

- Хочу подякувати нашим уболівальникам за підтримку. Перед грою у нас були переживання і думаю, що в першій партії це було помітно. Але потім знайшли свою гру, знизили кількість помилок.

- У вас не зовсім виходила гра…

- Так. Це була перший відбірковий матч, плюс граємо вдома перед своїми вболівальниками. Ми довго готувалися до турніру. Гадаю, що у другому матчі краще зіграємо. 

Світлана ІЛІЧ, головний тренер Австрії:

- Я вітаю нашого суперника з перемогою, а мою команду з грою, яку вона показала в першому сеті.

Наша команда і українська – це колективи різного рівня. У складі суперника стільки людей з таким міжнародним досвідом, що мені своїм підопічним важко пояснити, скільки це коштує. Для них ці матчі безцінний досвід. І в першій партії вони були дуже вільні та спокійні за результат у порівнянні із суперником.

Коли моя команда програла партію, на яку ставила, всі інші сегменти гри були пов’язані з ментальністю. Коли українська команда почала використовувати свою подачу, наша гра була закрита. Коли в системі є така подача, організований блок та захист, з такою командою дуже важко боротися.

Якщо б повернули свою подачу, то напевно гра виглядала б цікавіше. Завтра – новий день. У нас ще два матчі. Спробуємо показати свою кращу гру. Але волейбол – це гра, де досвід та адреналін роблять своє.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер збірної України:

- Хочу подякувати збірній Австрії за суперництво, особливо в першій партії. Нам воно було необхідно.

Наша команда з 2013 року не грала вдома. Як би я їх не готував, дівчатка хвилювалися – це було видно. Була велика кількість своїх помилок, які невласні нашім гравцям.

Але вони змогли в собі сили та майстерність, щоб вирішити кінцівку.

Далі у нас полетіла сильніше, ніж в першій партій. Краще стали діяти в захисті та атаці. Блок-захист, контратака – це брейкові очки, за рахунок чого і створюється відрив.

Найголовніше, що ми завоювали три очки. Завтра гра з Латвією. Начебто ми і фаворити, але голими руками в сучасному волейболі нікого не візьмеш.

 

Источник