Чемпіонат Європи-2017 (жінки). Боротьба за перемогу в групі продовжиться в Італії

17:55 | 19 сентября 2016

Головні тренери та капітани збірної України та Італії прокоментували п’ятисетовий двобій команд в 1-му турі відбіркового турніру чемпіонату Європи. Нагадаємо, що перемогу в ньому здобула італійська команда.

  

Надія КОДОЛА, капітан збірної України:

- Ми налаштовувалися на перемогу. Зробили, щоправда, мабуть, не все. Трохи не вийшло в четвертій партії на прийомі та атаці, але в цілому непогано.

- Збірна України вела в п’ятому сеті 12:10. Чого не вистачило для перемоги?

- Тай-брейк – це лотерея. Хто менше допустить помилок, хто справиться з психологією – такі фактори вирішують справу. Тай-брейк більшою мірою питання удачі.

- В цілому бачу настрій непоганий…

- Ми не робимо трагедії з цієї поразки. Розберемо цей матч. У нас є шанс відігратися в Італії. З такими думками і готуватимемося до наступного туру.

Валентина ТІРОЦЦІ, капітан збірної Італії:

- Я дуже пишаюся свою командою, адже ми зуміли відігратися, поступаючись 1:2 в матчі. Ми суперничали з хорошою командою, знаємо, що українська збірна готувалися до цих змагань довгий час. Тому я рада результату матчу, але гра була важка, тож ми працюватимемо над помилками, щоб виглядати краще в наступному турі.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер збірної України:

- Хочу подякувати суперникам та привітати їх з перемогою. Вважаю, гра була достойною. Достойною обох суперників. Достатньо рівною. А в п’ятій партії нам не вистачило влучності на прийомі та завершальних дій в атаці.

В цілому я задоволений, що команда проявила характер, боролася, билася. Ми дуже давно не грали проти збірної Італії, і дуже важливо було відчути такого суперника, як говориться, в очній ставці. Одна справа ми готуємося, говоримо про суперника, інша – на майданчику відчути. Для мене це дуже важливо. Для мене дуже важливо, що команда зреагувала, боролася та показала, що може протистояти сильнішим європейським командам.

- Які зміни були зроблені після першого сету?

- Зміна була одна: замість Анастасії Чернухи в діагоналі вийшла Карина Юрченко, і ця заміна себе виправдала. Юрченко була кращою на майданчику серед наших крайніх нападників.

- Що скажете про атмосферу в залі?

- Атмосфера в залі була більш ніж чудова. Дякую нашим уболівальникам за таку теплу підтримку. Приємно грати при повних трибунах, при такій підтримці. Команда це відчувала, і я думаю, що це теж вплинуло на гру.

Крістіано ЛУККІ, головний тренер збірної Італії:

- Як я і очікував, матч був дуже важким. Я радий, що ми виграли цю гру. Ми дуже добре відіграли перший сет, далі виникли деякі проблеми, але я вітаю свою команду з тим, як вона відреагувала на труднощі, які виникли під час матчу.

- Ваша думка про збірну Україну?

- Це гарна команда з хорошими атакуючими гравцями, а також хорошою зіграністю між зв’язуючим та центральними блокуючими.

- Ваша думка про наше місто. Як ви оцінюєте наш спорткомплекс?

- Спорткомплекс мені дуже сподобався. Такі спортивні споруди важливі і для України, для міста Южне, для його жителів. Такі спорткомплекси залучають людей, особливо молоде покоління, до занять спортом.

18 ВЕРЕСНЯ. УКРАЇНА - ІТАЛІЯ. ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ. ВІДЕО

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник