Суперліга (жінки). Ірина КОМІСАРОВА: «Головний напрямок роботи – зв’язуючі»

18:55 | 03 октября 2016

Призер останніх чотирьох чемпіонатів України «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» на міжнародному турнірі в Луцьку вперше представ перед публікою в оновленому складі. Маючи такий відмінний привід, прес-служба ФВУ поспілкувалася з новим головним тренером команди Іриною КОМІСАРОВОЮ.

ТУРНІР В ЛУЦЬКУ

- Ірино Володимирівно, як ви оціните виступ  команди на турнірі в Луцьку?

- Задовільно. Ми тільки на початку шляху, тож, сподіваюсь, що ми зіграємося та показуватимемо більший високий рівень. На сьогоднішній день команда ще незіграна. Юні зв’язуючі ще неготові, тож ми поки мало що можемо показати. Для «Орбіти» це були перші ігри в період підготовки до сезону.

- Які напрямки роботи визначив турнір?

- Роботи належить зробити чимало, зокрема зі зв’язуючими гравцями.  У нас зв’язуючі – зовсім юні дівчатка: Віка Олійник, яка вже була трохи задіяна в минулому році – вона ще школярка, та Женя Перепіч, яка раніше грала в аматорській лізі. Тож працюємо над якістю передачі, над зіграністю з нападаючими. Поки це, як на мене, найголовніша задача.

НОВА «ОРБІТА»

- Розкажіть, будь ласка, хто зараз входить у склад команди? Хтось залишився з минулого сезону?

- Вікторія Савченко, Юлія Яструб, Анастасія Дударенко, Поліна Пасс та Вікторія Олійник. З них тільки Яструб постійно грала в минулому сезоні в основному складі. Решта гравців студентки запорізьких вузів віком 17-18 років. В основному це вихованки запорізького волейболу.

В сезоні-2015/16 Ірина КОМІСАРОВА підставила плече свої рідній «Орбіті» як гравець, в сезоні-2016/17 – як тренер

 

- Розкажіть будь ласка, як пройшла підготовка команди, які акценти були розставлені в цей період?

- Розпочали ми підготовку в серпні, були на зборі в Кириловці, що на Азовському морі – там працювали над фізичною підготовкою. Головний акцент – зібрати команду, щоб зберегти в Запоріжжі «Орбіту». Звісно, хотілось би, щоб команда боролася за нагороди, але побачимо.

- Для вас це перший досвід роботи як головного тренера команди майстрів. Наскільки важко було перейти в новий для себе статус?

- Так, поки що незвичні відчуття, адже в минулому сезоні я ще грала в цій команді. Тож є певні складнощі. Але мені ця робота цікава, вона захоплює, тому працюю я із задоволенням.

- Під чиїм крилом зараз знаходиться запорізька команда?

- Команда зберегла свою назву – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ», але основна підтримка зараз йде від Запорізького національного університету.

- Керівництво вузу якійсь задачі позначила?

- Залишитися у Суперлізі, а, якщо, вийде, поборотися за медалі. 

СУПЕРКУБОК

- Перший матч оновленій «Орбіті» як фіналісту Кубку України сезону-2015/16 належить зіграти в Суперкубку. Суперника грізний – «Хімік». Яким вам бачиться цей матч?

- Цей матч буде, перш за все, відмінною перевіркою готовності команди до чемпіонату України. Ми звісно сильно старатимемося, щоб чинити гідний супротив фавориту змагань. Боротимемося за кожний м’яч – це я можу пообіцяти. Стояти та боятися ми не будемо – це точно.

- У дівчаток є характер, як ви вважаєте?

- Так, характер є. В матчі з «Регіною» під час турніру в Луцьку ми вели в рахунку 2:0, потім програли дві партії, але на тай-брейку показали характер, переломили хід гри та дотиснули опонента.

- Чи не було розмов, щоб на матч Суперкубку України дозаявити когось з досвідчених гравчинь?

- Такі думки були. Якщо вийде, запросимо на цей матч волейболісток, які на той час ще не поїдуть грати за кордон. В цьому році зарубіжні чемпіонати розпочинаються пізніше, тож чимало волейболісток ще знаходяться в Україні.

- На кого з гравців розраховуєте в якості лідерів в наступному сезоні?

- Сподіваюсь, що Юлія Яструб (на фото) покаже свій характер та стане лідером команди. Також може проявити в цьому відношенні Вікторія Савченко. В принципі, у всіх дівчаток є бажання та можливість грати. Всі ті, хто більшою мірою сидів на лаві в минулому сезоні, як на мене, розуміють, що їм представився відмінний шанс проявити себе в Суперлізі. Так що, гадаю, що вони боротимуться. Для них такий шанс – це найкраще, що може бути на цей час.

Прес-служба ФВУ

Источник