«Локомотив» (Харків): перевантаження-2016

12:40 | 12 октября 2016

ВК «Локомотив» (Харків) презентував команду зразку сезону-2016/17. Очолив команду Анатолій ЯНУЩИК, у складі шість срібних призерів чемпіонату Європи (U-20)-2016 та ії багаторічний капітан Володимир ТАТАРИНЦЕВ.

Віктор ОСТАПЧУК, Почесний президент ВК «Локомотив»

-  Після успіху 2004 року, коли команда «Локомотив» завоювала Кубок Європи (до речі, перший європейський Кубок з усіх команд в ігрових видах спорту для незалежної України), настали нелегкі часи, і команда через рік після тріумфу, змушена також була відмовитися від єврокубків. Але потім клуб зміг досить швидко (протягом двох сезонів) повернути собі лідируючу позицію у вітчизняному волейболі. Сьогодні, напередодні старту сезону 2016/2017 у нашої команди досить схожа ситуація.

Ускладнюється вона ще й тим, що новий Палац спорту «Локомотив», який від початку будувався саме для волейбольної команди, сьогодні перестав бути для клубу рідної ареною - за тренування та ігри тепер потрібно платити оренду, і чималу.

ЦІЛІ ТА ЗАДАЧІ

- Звичайно, сьогодні команда є, жива і буде представляти місто Харків і Харківську область, а також людей, які переживають і вболівають за наш волейбол. Я вдячний всім тим, хто у важку для клубу годину підставив своє плече, для того, щоб команда розвивалася і не здавала своїх позицій. «Локомотив» - один з найвідоміших спортивних брендів на національному та європейському рівні, наш флагман, наш прапор, якщо хочете. А ми нікому не дамо топтати наш прапор.

Незважаючи на всю складність ситуації «Локомотив» ставить перед собою максимальні завдання: в Кубок України потрібно покласти медалі і бажано вищої гідності.

СУПЕРКУБОК

Віктор ОСТАПЧУК:

- На Суперкубок також основне завдання поставлено - виграти цей трофей, який розігрується вперше в історії вітчизняного волейболу.

Євген ЩЕРБИНА, президент ВК «Локомотив»:

- У міжсезоння суперник в боротьбі за цей трофей - «Барком-Кажан» - досить посилив свій склад досвідченими гравцями і новим наставником. Але ми зробимо все для того, щоб цей трофей виявився в руках нашої команди. Не залишиться «Локомотив» і без підтримки своїх уболівальників - на гру до Києва ми споряджаємо автобус з нашими вірними фанами. Я вдячний Віктору Миколайовичу за підтримку команди і хочу побажати всім нам удачі, а від наших гравців чекаю, що вони поставляться з усією серйозністю до кожної гри в майбутньому сезоні.

ТРЕНЕРСЬКИЙ ШТАБ. КАДРОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ

Новий головний тренер харківського «Локомотива» Анатолій ЯНУЩИК, який до цього очолював молодіжну команду нашого клубу, розповів про підготовку команди і представив гравців нинішнього складу:

- Я отримав пропозицію очолити  «Локомотив» три тижні тому. У тренерський корпус команди, крім мене увійшли старший тренер Андрій Адамець, лікар - Андрій Федорченко і масажист - Олег Шишенко.

Ми разом працюємо разом не перший рік і сьогодні продовжуємо старанно готувати команду до чемпіонату. Звичайно, в силу обставин повноцінної підготовки не вийшло - три тижні це дуже невеликий термін. У тому складі, в якому «Локомотив» зараз, команда сформувалася практично тиждень тому. У нас, на жаль, дуже мало часу для того, щоб команда зігралася, а у хлопців з"явилося, як то кажуть, відчуття ліктя. Але ми постараємося якомога швидше подолати всі труднощі.

Більшість гравців нинішнього складу добре відомі уболівальникам команди - грають в «Локомотиві» вже не перший рік. Новачків у нас всього поки двоє – зв’язуючий Сергій Євстратов і блокуючий Дмитро Богдан. Капітан команди - Володимир Татаринцев. Крім перерахованих вище гравців, в команді також Максим Дрозд, Іван Слинчук, Ілля Ковальов, Олег Плотницький, Олексій Головень, Володимир Остапенко, Дмитро Старчиков, Дмитро Вієцький, Пилип Гармаш, Віталій Кучер і Тимофій Полуян.

Євген ЩЕРБИНА, президент ВК «Локомотив»:

- У нас сьогодні склався боєздатний колектив, і я вдячний всім гравцям, які залишилися в нашій команді, хоча мали привабливі пропозиції з зарубіжних клубів. Я вдячний хлопцям, які в складі молодіжної збірної вперше за всю історію незалежної України стали срібними призерами чемпіонату Європи - шість з семи наших вихованців, які були в складі цієї збірної, сьогодні залишилися в «Локомотиві». І я вдячний всім хлопцям, які в цей складний кризовий для клубу час прийняли рішення залишитися в команді і сьогодні на кожному тренуванні працюють з повною самовіддачею.

За моїми підрахунками сьогодні наша команда помолодшала - середній вік гравців 23 роки. І «підросла» на два сантиметри - середнє зростання нашої команди тепер 198 сантиметрів. Це не може не радувати. Але все ж перший матч сезону - за Суперкубок України - буде дуже непростою.

Володимир ТАТАРИНЦЕВ, капітан ВК «Локомотив»:

- Всі хлопці в команді прекрасно розуміють, яка на них сьогодні лежить відповідальність. Ми повинні довести в першу чергу самим собі, а потім і всім іншим, чого ми варті. Ми повинні зробити перший крок і виграти Суперкубок України, а потім встигнути підготуватися до ігор чемпіонату. Я впевнений, що з кожною грою ми додавати.

ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

Віктор ОСТАПЧУК:

- Вже є домовленість з обласним телеканалом «ОТБ» про прямі трансляції матчів, а також про інтернет-трансляції на офіційному сайті клубу. У «Локомотива» є не тільки плани щодо збереження команди, але і перспективи глобального масштабу - створення в Харкові, який по праву вважається волейбольної столицею України, волейбольного центру.

Планується і щільна робота з Федерацією волейболу України, за багатьма організаційними питаннями, як в найближчій перспективі, так і в наступних сезонах щодо поліпшення проведення національних змагань і підвищенню інтересу до волейболу в цілому в країні.

Ігри чемпіонату харківський «Локомотив» проводитиме в малому залі СК «Локомотив» (у всякому разі, поки не з"явитися реальна можливість повернутися на звичну для клубу арену).

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник