Суперкубок України (жінки). Напередодні. Андрій РОМАНОВИЧ, Інна МОЛОДЦОВА

19:25 | 14 октября 2016

Головний тренер ВК «Хімік» (Южне) Андрій РОМАНОВИЧ та найдосвідченішій гравець команди Інна МОЛОДЦОВА відповіли на питання прес-служби напередодні матчу Суперкубку України із запорізькою «Орбітою-ЗТМК-ЗНУ» (Київ, 15 жовтня, 12.00).

 Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Команда знаходиться в бойовому стані. Тому на матч Суперкубка дивлюся з оптимізмом. Все буде добре.

- Що знаєте про суперника в матчі за Суперкубок - запорізької «Орбіті-ЗТМК-ЗНУ»?

- Інформації небагато. Знаємо, що «Орбіту» покинули ряд гравців, знаємо, що очолила команду Ірина Комісарова. Загалом, вся інформація в тому, що суперник для нас «темна конячка». Але в будь-якому випадку це офіційний матч, більш того, матч за національний трофей. Як відомо, немає суперника, у якого не можна виграти. Тому жарти в сторону.

- Момент недооцінки відмітаєте геть?

- Однозначно.

- Чи всі готові взяти участь в матчі?

- В цілому, так.

- Суперкубок України - перший для вас офіційний матч в якості головного тренера «Хіміка». Хвилюєтеся?

- Хвилювання немає, є робоча обстановка. Головні хвилювання у нас попереду - матчі Ліги чемпіонів. А в суботу просто треба вийти на майданчик і зробити свою роботу. Я налаштовую гравців так: на будь-якому тренуванні і в будь-якому матчі необхідно працювати з повною самовіддачею.

 

Інна МОЛОДЦОВА, гравець ВК «Хімік»:

- Інна, ви більше півтора місяці не брали участі в тренувальному процесі «Хіміка». Потрібен був час для адаптації після повернення з табору збірної?

- Ні. Втягнулася швидко, тим більше, що зі зв’язуючою Аллою Політанський грали і раніше, не тільки в «Хіміку».

- Що знаєте про «Орбіту»?

- Знаю, що змінився головний тренер, ряд волейболісток покинули команду, а кістяк команди зараз складають молоді гравці. Чесно кажучи, детальною інформацією не володію, але як би там не було, ми повинні виходити і показувати свій рівень.

- Перед «Орбітою» не ставиться завдання обов"язкової перемоги в Суперкубку. Суперник напевно буде грати розкуто. У цьому його перевага, як ви вважаєте?

- Ні, я так не вважаю. Так, перед нами, звичайно ж, стоїть завдання завоювати трофей, але цей тягар відповідальності, думаю, не завадить нам показати свій волейбол. А якщо «Орбіта» буде грати розкуто, тим цікавіше буде гра.

- Як поставилися до появи такого нового турніру як Суперкубок України?

- Вважаю, що поява Суперкубка - це плюс для популяризації волейболу в Україні. Враховую, що в Києві команди майстрів немає, то вболівальники напевно скучили за матчами такого рівня. Сподіваюся, команди-учасниці виправдають очікування глядачів і подарують їм гарне видовище.

- Яким вам бачиться матч?

- Складно говорити, не знаючи суперника. У будь-якому випадку, розраховуємо на серйозну боротьбу. Не можна розраховувати на те, що суперник слабкий і здасться без бою. Якщо такі думки виникнуть, то проблеми виникнуть і на майданчику. До будь-якої офіційної грі треба ставитися серйозно. До того ж, хочеться почати сезон з перемоги, а потім в такому ж дусі його і продовжити.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

 

Источник