Ярослав ВОЙТОВИЧ: не буду критикувати, що було раніше, обійцяю - розвиток волейболу продовжиться!

17:56 | 17 октября 2016

Після матчів волейбольного Суперкубка України заступник міністра молоді та спорту і віце-президент ФВУ пообійцяв, що якісного волейболу у нас буде ще більше. Коментар функціонера після суперкубкових матчів. 

 - Вісім років у Києві не було волейболу, тому перший Суперкубок України ми вирішили провести саме у столиці. Цією подією ми показали і киянам, і гостям міста, що ігрові види спорту таки існують в Україні. Думаю, для волейболу це хороший крок, щоб популяризувати його. Ми вперше провели Суперкубок і переконаний, що це починання треба і надалі підтримувати.

- Обидва матчі завершилися з рахунком 3:0. Напевне, боротьби сьогодні і інтриги глядачам не вистачило?
- Ви розумієте, це спорт. І, як мінімум, можу сказати, що гра була яскравою, а переможці достойні здобутих трофеїв.

- Після таких подій можна сказати, що волейбол у Києві буде не випадковим гостем? Якісь кроки, щоб допомогти цьому виду спорту тут розвиватися, будуть зроблені?
- Це другий вид спорту по кількості осіб, які ним займаються, це я вам говорю мовою статистики. Прикро, що волейболу високого рівня у столиці немає. Проведення матчів Суперкубка тут це перший, але точно не останній раз. Я вважаю, що за допомогою Міністерства спорту, за ініціативи Федерації волейболу України ми будемо проводити подібні свята кожного року. Можу сказати, що взагалі наші внутрішні турніри будуть проводитися на більш високому рівні.

- Раніше казали, що волейболу в Україні немає. Але подивишся на такі матчі і не те, що розумієш, констатуєш факт - волейбол в Україні є!
- Я не буду критикувати те, що було раніше, але хочу сказати і пообіцяти, що з цього року ми розпочали серйозний розвиток волейболу в Україні. Ідей і планів багато, спродіваюся, що спільними зусиллями у нас усе вийде.

Источник