Андрій РОМАНОВИЧ: «У дно український волейбол вперся, тепер маємо відштовхнутися і піднятися вгору!»

18:10 | 17 октября 2016

Головний тренер ВК «Хімік» Андрій РОМАНОВИЧ в інтерв"ю прес-службі ФВУ відразу після матчу Суперкубку України з запорізької «Орбітою-ЗТМК-ЗНУ» оцінив важливість нового турніру для українського волейболу.

 - Те, що матч вийшов не дуже цікавим для вболівальників, це ж друге питання. Головне все ж започаткування нового для України турніру - Суперкубка. Думаю, що в майбутньому він буде на дуже хорошому змагальному рівні. Так сталося, що в «Орбіті» відбулися зміни - команда омолодилася, тому й не вийшло опору з її боку.

Але історично, це хороше нововведення Федерації волейболу України. Трансляція по телебаченню і в Інтернеті - це дуже добре для популяризації волейболу, для залучення спонсорів, взагалі для розвитку виду спорту. У дно український волейбол вперся, тепер маємо відштовхнутися і піднятися вгору.

- До чого прагнутиме «Хімік» в новому сезоні, де команді належить стартувати в Лізі чемпіонів?

- Зараз завдання №1 для нашої команди - пройти краснодарське «Динамо» в другому раунді Ліги чемпіонів. І ми до цих матчів серйозно готуємося. Вся підготовка побудована саме з прицілом на Лігу чемпіонів - перший матч відбудеться вже 1 листопада. У складі суперника відбулися певні зміни, але ми приблизно уявляємо якого рівня це команда, і робитимемо все можливе, щоб пройти «Динамо».

- У будь-якому випадку це суперник високого рівня...

- Так. На мій погляд, перші вісім російської Суперліги укомплектовані сильними гравцями і за підбором гравців нинішнє «Динамо» цілком можна порівняти з минулорічним. Так, тоді в команді були гравці екстра-класу, ну і сьогодні їм на зміну також прийшли висококласні виконавці. У складі «Динамо» одна з найкращих російських діагональних - Наталія Малих, три класних перших темпи - все зростом за 1 м 90 см, граючи. У команді достатньо досвідчена зв’язуюча, нещодавно з"явилася 22-річна догравальниця - молода і перспективна за російськими мірками. У нас на майданчику стоять гравці і 1995-го, і 1996 років народження, а вони вже вважаються досвідченими. Мрію про такі часи, коли у нас буде так розвинений волейбол, що гравці в двадцять два роки також будуть вважатися молодими і перспективними. Мрію про такі часи, що наші дівчата-волейболістки не виїжджатимуть за кордон в пошуках заробітку, а досить зароблятимуть тут на Україні, і наш український контингент розшириться великою кількістю дуже цікавих гравців.

 

Прес-служба ФВУ

Источник