Кваліфікація ЧЄ-2019 (чоловіки). Зробили подарунок до Дня Незалежності!

01:05 | 26 августа 2018
  Кваліфікація ЧЄ-2019 (чоловіки).

 

Кваліфікація ЧЄ-2019 (чоловіки). Зробили подарунок до Дня Незалежності!

Теоретично підопічні Угіса Крастіньша уже вибороли путівку до континентальної першості

Дещо несподівана домашня поразка 22 серпня збірної Македонії від Швейцарії – 2:3 відкривала українській команді прямий шлях до виконання завдання потрапляння до числа финалістів чемпіонату Європи 2019 року вже за підсумками 4-го туру кваліфікації. Для цього їй  потребувалося здолати опір угорської збірної в Будапешті хоча б у чотирьох партіях, а також розраховувати на сприятливі рахунки в інших групах. У принципі, саме так і сталося, хоча нашим волейболістам довелося докласти чимало зусиль і, чесно кажучи, їхні основні конкуренти ще зберігають суто теоретичні шанси зробити фантастичне реальністю. Однак в даному випадку маємо саме ту ситуацію, коли фантастика, що називається, не рулить, і підопічним Угіса Крастіньша вже ніщо не завадить опинитися серед еліти європейського волейболу...   

 

Група F. 4-й тур

УГОРЩИНА – УКРАЇНА – 1:3 (26:28, 20:25, 25:19, 24:26)

Угорщина: Падар, Гергей, Нагі, Кін, Немет, Сабо; Дік (л), Папай (л), Бароті (к), Бозокі, Кажап. Тренер – Богдан ТАНАШ.

Україна: Клямар, Терьоменко, Діденко, Єрещенко, Дрозд, Вієцький; Фомін (л), Брова (л), Семенюк, Ковальчук, Тевкун, Шевченко. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Тривалість матчу: 114 хв. (32+27+25+30).

Судді: Вудуріс (Греція), Хербік (Польща).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Падар - Єрещенко.

25 серпня. Будапешт. ПС «Немзеті». 1200 глядачів.

За підтримки власних уболівальників угорські волейболісти якщо й готові були визнати фіаско від українців, то в гідній боротьбі. І спромоглися нав’язати підопічним Угіса Крастіньша саме таку. Незважаючи на завидний бомбардирський настрій Яна Єрещенка та Дмитра Вієцького (обидва набрали у стартовій партії по 7 очок), господарі майданчику дещо краще використовували, що називається, атаки другого шансу і в них здобували важливі бали. Тож протистояння цілком очікуванно продовжилося на «більше-менше», де, щоправда, Єрещенко і Вієцький таки схилили шальки терезів на бік своєї команди.

У другому сеті дуже вдало увійшов у гру Юрій Семенюк, а ті ж Єрещенко з Вієцьким не збавляли обертів. На прийомах же досить надійно діяв Денис Фомін. Однак у третій партії у взаєморозумінні українських волейболістів щось зіпсувалося. Розладилися чіткі передачі зв’язуючого Владислава Діденка, якого замінив Володимир Ковальчук, аналогічна ротація сталася і  між ліберо Денисом Фоміним та Горденом Бровою. Проте ці «патрони» в обоймі Угіса Крастіньша запрацювали в ціль тільки у четвертому сеті. А коли на їхню активність з останніх сил відреагував Крістіан Падар (загалом набрав 20 очок), на це своєчасним підключенням відповіли Дмитро Терьоменко, Олексій Клямар та Максим Дрозд. Угорці за свій шанс чіплялися до останього, однак у першому ж розіграші на «більше-менше» успіх сприяв «синьо-жовтим».

Варто додати, що кращими бомбардирами у складі збірної України стали Ян Єрещенко (18 очок), Дмитро Вієцький (17), Дмитро Терьоменко (12) і Олексій Клямар (10).  

Таким чином, повноцінна перемога дозволила колективу Угіса Крастіньша набрати локальних 11 очок і своєрідно поздоровити вітчизняних шанувальників волейболу з Днем Незалежності країни. Щоправда, в іншому матчі Македонія в гостях здолала Швейцарію – 3:2 (25:21, 25:19, 16:25, 23:25, 15:12) і, набравши 6 очок, теоретично ще може потіснити українську команду з першої позиції в групі. Однак поточний здобуток фактично гарантує нашим волейболістам принаймні друге підсумкове місце їз кращими, ніж в основних конкурентів, показниками. Та все ж, звичайно, у двох заключних січневих матчах із Македонією та Швейцарією підопічним Угіса Крастіньша краще за все здобути ще одну перемогу з будь-яким рахунком...

Прес-служба ФВУ

Источник