Суперліга (чоловіки). 1-й тур. «Фавориту» не вистачило «пального»

15:50 | 09 сентября 2018
  Суперліга (чоловіки).

 

Суперліга (чоловіки). 1-й тур. «Фавориту» не вистачило «пального» 

Хорошу нагоду «зачепитися» за поєдинок підопічні Миколи Благодарного не використали

 

БАРКОМ-КАЖАНИ – ФАВОРИТ – 3:0

(25:20, 25:16, 25:22) 

У порівнянні з учорашнім матчем стартовий склад «Барком-Кажанів» дуже здивував. Його головний тренер Угіс Крастіньш ризикнув залишити поза грою одразу шістьох гравців, задіявши лише Бориса Жукова. Як можно було оцінити цей крок? З одного боку, звичайно ж, дуже добре, що в обоймі львівського колективу є фактично дюжина більш-менш рівних за класом виконавців. З іншого, подібний експеримент, навіть у протистоянні з відверто посереднім у своїх нинішніх можливостях опонентом, цілком міг призвести до негативних наслідків. Тим більше, у господарів майданичку не надто вправно летіла подача та помітно нервував молодий ліберо Андрій Жуков. Однак гості також помилялися чимало, тож «кажанам» особливо хвилюватися не доводилося.

Як і в першій зустрічі, в усіх трьох сетах підопічні Угіса Крастіньша важкувато розпочинали, проте в середині значно додавали у загальній тактичній дисципліні, і той же Борис Жуков, у компанії з Михайлом Бібером та двома Олександрами – Гладенком і Наложним, «розстрілювали» чужу половину майданчику на всі смаки. Не дивно, що в підсумку перший дует записав собі до активу по 12 очок, а інший – по 10.

В той же час варто відзначити, що бути такими собі хлопчиками для побиття волейболісти з Лубнів відверто не бажали, тож періодично «огризалися» досить таки серйозно. Насамперед, завдяки самовідданим діям на прийомі та атакуючому запалу Богдана Оніпка, котрий набрав у підсумку 14 очок. І в третій партії гості таки отримали чудовий шанс «зачепитися» за поєдинок. Поступаючись 18:20, на подачах Максима Ведашенка вони спромоглися набрати чотири бали поспіль. А коли Михайло Бібер нарешті відповів потужним «пострілом», Микола Благодарний розважливо взяв тайм-аут. Однак він чомусь не допоміг. У наступних розіграшах його підопічні свої шанси марнували, а ось Борис Жуков у кульмінаційний момент двічі не схибив.

Таким чином, «Барком-Кажани» здобув другу перемогу із «сухим» рахунком, і його гравці в доброму настрої готуються до традиційного міжнародного турніру «Кубок Лева», який незабаром відбудеться у Львові. В гості до «кажанів» приїдуть волейболісти Польщі, Білорусі та Словенії. 

Примітка. Статистичні показники і «дрім тім» цього поєдинку можна дізнатися, перейшовши за наступним посиланням на офіційному сайті ФВУ:

 http://uvf-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=362&ID=9&CID=19&PID=17&type=LegList#

 Прес-служба ФВУ

Источник