Суперліга (жінки). 1-й тур. Хто зупинить переможну ходу «Хіміка»?

10:05 | 14 сентября 2018
  Суперліга (жінки).

 

Суперліга (жінки). 1-й тур. Хто зупинить переможну ходу «Хіміка»? 

Южненська команда все одно залишається головним фаворитом сезону

Паралельно із чоловіками свої виступи у чемпіонаті Суперліги розпочинають і жіночі колективи. І тут матчі вже стартового туру криють у собі певну інтригу та непередбачуваність...

У міжсезоння багато команд зазнали різних змін, причому не завжди приємних. Так, зокрема, до російського «Єнісея» вирушила кращий бомбардир «Хіміка» минулого сезону Анастасія Крайдуба, а гідну заміну їй клуб не віднайшов. Щоправда, в обоймі Андрія Романовича і без Крайдуби є чимало виконавиць солідного рівня, проте, певно, нинішнього сезону таки будуть поєдинки, коли про відсутність Анастасія наставник южненок згадуватиме із розчаруванням...

Втім, хоч як там було, а «Хімік» все одно залишається головним претендентом на здобуття всіх внутрішніх трофеїв, тож питання тут є лише одне: чи знайдеться у нинішньому сезоні команда, що нарешті зуміє зупинити переможну ходу «біло-зелених», яка на аренах нашої країни невпинно наближається до фантастичного показника – 100? Здається, насамперед, такою може стати «Волинь-Університет-ОДЮСШ», котрій вдалося зберегти всіх лідерів, а значить – і рівний зіграний склад. До того ж наставник жіночої збірної України Гарій Єгіазаров запрошував до табору своєї команди двох волинянок – діагональну Людмилу Осачук та ліберо Анастасію Карасьову. А тут, як кажуть, це «ж-ж-ж» - не спроста!

Натомість солідних втрат зазнала «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ». Не стали продовжувати угоди з клубом одразу четверо гравців стартового складу – Ганна Єфременко, Оксана Яковчук, Оксана Мадзар та Марина Мельниченко. Звісно, це потужний удар по медальних амбіціях команди, яка протягом останніх років незмінно націлюється лише на місця на п’єдесталі. Щоправда, у її заявці значаться досвідчена ліберо Вікторія Дельрос та центральна блокуюча Олена Туркула, котра, не виключено, знову зможе спробувати себе в ролі граючого тренера. Та все ж навіть зберегти бронзові нагороди «Галичанці-ТНЕУ-ГАДЗ» буде важкувато.

Цим цілком могла би скористатися «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ», проте і в її складі не обійшлося без рокіровок. Причому, поки важко сказати, позитивних чи негативних. Але, зокрема, втрата молодої талановитої «гармати» Вікторії Лохманчук може мати однозначно неприємні наслідки. Не буде і досвідченої зв’язуючої Ольги Леженкіної. Досі незрозуміло, чи з’явиться на майданчику капітан команди у минулому сезону – догравальниця Олена Козиряцька-Середа, хоча у заявці вона присутня. Натомість до Запоріжжя перебралася інша зв’язуюча Олена Грицуняк, а також цікава діагональна Наталія Луханіна. Та як воно в них піде – питання поки риторичне...

Певно, намагатиметься поборотися за медалі й «Білозгар-Медуніверситет». Команді вдалося зберегти минулосезонний склад, а він у вінничанок хоч і досить молодий, але таки боєздібний. А якщо на повну розчохлить свою «гармату» Олена Расточило – то взагалі ховайся!

Можна очікувати сюрпризів від волейболісток «Університету-ШВСМ», «Новатора» та «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ», хоча цій трійці спеціалісти пророкують боротьбу виключно за виживання у Суперлізі. Так це чи ні, поки сказати важко – колективи, так би мовити, тільки входять у сезон. Але саме через це матчі стартового туру очікуються з особливим інтересом!   

«ХІМІК» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

(14 вересня – початок о 17.00. 15 вересня – початок о 12.00)

 

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «НОВАТОР»

(14 вересня – початок о 17.30. 15 вересня – початок о 12.00)

 

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «БІЛОЗГАР-УНІВЕРСИТЕТ»

(14 вересня – початок о 17.30. 15 вересня – початок о 12.00)

 

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»

(14 вересня – початок о 18.00. 15 вересня – початок о 12.00) 

Примітка. Також нагадуємо, що віднині статистичні дані кожного матчу будуть надаватися за допомогою електронних протоколів. Для того, щоби їх побачити, на офіційному сайті ФВУ необхідно перейти до розділу «Національні турніри», а далі – вибирайте ті змагання та поєдинки, які вас цікавлять безпосередньо. Все зручно та оперативно. Переконайтеся самі! 

Прес-служба ФВУ

Источник