Суперліга (жінки). 1-й тур. Дебютант нокаутував срібного призера!

18:50 | 15 сентября 2018
  Суперліга (жінки).

 

Суперліга (жінки). 1-й тур. Дебютант нокаутував срібного призера! 

«Новатор» одразу ж показав, що ставить перед собою в сезоні високі завдання

Ось так! Стартовий тур – і одразу ж сенсація! «Волинь-Університет-ОДЮСШ», зберегши фактично весь срібний склад минулого сезону, нарвалася на несамовиту амбіційність дебютанта Суперліги. І якщо в першому поєдинку підопічні Богуслава Галицького все ж викрутилися, то в другому залишили майданчик на щиті...

 

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «НОВАТОР»

3:2 (25:27, 25:18, 23:25, 26:24, 15:11)

1:3 (25:13, 21:25, 22:25, 19:25) 

Початок першого матчу аж ніяк не свідчив про те, що у господарок майданчику можуть виникнути великі проблеми. Завдяки точним ударам Марини Скрипник і Вікторії Даньчак, а також серії помилок опоненток, вони одразу ж вирвалися вперед і надалі тільки нарщували свою перевагу – 4:1, 6:2, 9:3, 13:6 і, нарешті, 18:11. Що сталося з волинянками далі – пояснити неможливо. Купа помилок в усіх аспектах і, як наслідок, нещадна розплата у вигляді стрімкому наборі очок Катериною Ткаченко, Любов’ю Альошко та Катериною Фроловою незабаром усе перевернули з ніг на голову. Ціною надзусиль підопічні Богуслава Галицького зуміли перевести протистояння на «більше-менше», проте там останнє слово залишилося за їхніми суперницями.

У другій партії картина повторилася, з тією лише різницею, що в її кінцівці хмельничанкам вдалося відіграти лише п’ять очок поспіль – 1:1.

У наступному сеті почалися вже справжні «гойдалки». При цьому у лучанок, що цікаво, зв’язуюча Олена Рудик виявила себе вправним бомбардиром. Зокрема, вона неодноразово ловила суперниць несподіваними перекидками м’яча, а ще п’ять разів «зачохлила» чужі атаки блоками, набравши загалом добрих 14 очок! Також продовжувала нещадно атакувати Даньчак (на її рахунку 15 очок). Проте у гостей дуже своєчасно запрацювала «гармата» Олександри Матвійчук (12 очок), не вгамовувалися Альошко (14 очок) і Ткаченко (12 очок), а ще в кульмінаційні моменти давався взнаки досвід Інни Деніної. І «Новатор» знову вирвався вперед.

Четверта партія – теж суцільні «гойдалки» і знову «більше-менше». Тільки цього разу вирішальне очко якраз на блоці здобула Рудик.

Ну й, нарешті, тай-брейк. Хмельничанки вели перед – 9:7, але далі чотири атаки поспіль вдалися Даньчак, і цей момент став переломним.

Здавалося, наступного дня волейболістки «Волинь-Університету-ОДЮСШ» свого вже не віддадуть. Робота над помилками і усвідомлення того, що насправді з дебютантками Суперліги шуткувати – собі дорожче, мали зіграти їм на руку. І стартовий сет це ніби підтверджував. Завдяки трьом ейсам Марини Скрипник (у підсумку вона, як і Даньчак, набрала 15 очок) вони відірвалися в рахунку – 10:5, і суперниці не змогли оговтатися.

Однак, лише до перерви. Бо початок другої партії вийшов для волинянок нокаутуючим – 1:8. Щоправда, Людмила Ужва та Вікторія Даньчак зуміли організувати погоню, але на більше, ніж на 21:23, скоротити відставання не вдалося.

Втім, боротьба продовжилася. Третій сет вчергове перетворився на феєричні «гойдалки», де хороші комбінації чергувалися з відверто незрозумілими помилками. Втім, складалося враження, господарки майданчику з цим випробуванням впораються краще. Принаймні, їм вдалося повести – 18:14, а потім Олена Рудик відзначилася на блоці - 22:20. І... фатальний провал! Чергова порція нерозважливості лучанок, у сукупності з невідпорними «пострілами» Катерини Фролової, Катерини Ткаченко і Олександри Матвійчук, коштувала їм п’яти програних очок поспіль та всього сету.

А далі – «дежа в’ю» другої партії. 1:8, натужна погоня «Волинь-Університету-ОДЮСШ» на чолі з Анастасією Тищенко та, зрештою, холодний душ від Інни Деніної, яка рахунок 16:14 перетворила на 21:15. І цього разу «Новатор» свого не віддав.

Ось вам і дебютант!  

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «БІЛОЗГАР-УНІВЕРСИТЕТ»

3:0 (25:10, 25:20, 25:21)

3:1 (25:17, 20:25, 25:18, 25:22) 

А ось у цьому протистоянні очікуваної напруженої боротьби не вийшло. У першому матчі атакуючі потуги вінничанок відмінною реакцією на сітці знищили Ксенія Пугач (6 блоків) та Поліна Пасс (5 блоків), тоді як Юлія Димар і Вікторія савченко принесли запоріжанкам по 11 важливих очок.

Наступного дня «Білозгар-Медуніверситет», навіть незважаючи на 8 блоків (!) від Пугач, таки спробував схилити шальки терезів на свій бік. Визнаного бомбардира Олену Расточило (набрала 15 очок) добре підтримала Тетяна Машковська (10 очок). Однак в «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» дещо несподівано потужно «вистрілила» Анастасія Дударенко (18 очок), не відстала і Юлія Димар (15 очок). Тож запалу гостей вистачило лише на другу партію...

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»

3:0 (25:12, 25:18, 25:19)

3:1 (25:16, 25:16, 17:25, 25:17)

Навіть залишившись без чотирьох минулосезонних лідерів, «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» виявила себе вправним бійцем. Функції нового головного бомбардира на себе вдало перебрала Олександра Міленко (зокрема, у першому матчі вона записала на власний рахунок 20 очок), хороші здібності виявила чергове молоде дарування Вікторія Ігнатова (15 очок). Дуже продуктивно відпрацювала досвідчена ліберо Вікторія Дельрос.

А ось у рівненчанок нових лідерів щось поки не видно. Хоча, можливо, «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» ще надолужить своє в подальшому.

«ХІМІК» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

3:0 (25:16, 25:14, 25:15)

3:0 (25:12, 25:15, 25:16)

Не вийшло справжньої «заруби» і в Южному. Діана Карпець чудово відпрацювала на блоках, де в обох матчах набрала загалом 11 очок, а Дар’я Дрозд, Катерина Дудник і Юлія Бойко помилялися в атаках вкрай рідко. Тож наставник Андрій Романович, як кажуть, із спокійним серцем дав добре награтися молодим Юлії Микитюк, Євгенії Хобер, Анастасії Маєвській та навіть двом Дар’ям-новачкам – Великоконь і Дуденок.

Чернігівчанки же, здається, було задоволені візитом до Южного хоча б через те, що ще встигли спіймати сонячну погоду на морському узбережжі...

Примітка. Нагадуємо, що віднині статистичні дані кожного матчу будуть надаватися за допомогою електронних протоколів. Для того, щоби їх побачити, на офіційному сайті ФВУ необхідно перейти до розділу «Національні турніри», а далі – вибирайте ті змагання та поєдинки, які вас цікавлять безпосередньо. Все зручно та оперативно. Переконайтеся самі! 

Прес-служба ФВУ

Источник