Чемпіонат EEVZA (дівчата U-16). «Холодний душ» від Польщі

15:35 | 23 ноября 2018
  Чемпіонат EEVZA (дівчата U-16).

 

Чемпіонат EEVZA (дівчата U-16). «Холодний душ» від Польщі 

Українські волейболістки зазнали прикрої поразки, проте шанси на перемогу в турнірі ще зберегли

 

УКРАЇНА – ПОЛЬЩА – 1:3

(16:25, 21:25, 25:18, 23:25)

Вчора команда Польщі провела лише одну зустріч, тоді як збірна України виходила на майданчик двічі, причому в останньому випадку залишила його близько 20-ї години. Звісно, часу на фізичне відновлення було обмаль, і сьогодні цей факт на діях підопічних Юлії Якушевої позначився найнегативнішим чином.

У стартовому сеті нашим дівчатам відчутно не вистачало в ногах свіжості. Тож вони не встигали, як слід, ні на блоках, ні на прийомі. Польки ж наче передбачали подібну картину, оскільки широко застосовували довгі передачі з другої в четверту зону та навпаки. І звідти йшли переважно вільні удари від Кароліни Дружковської та Юліти П’ясецької, які, як правило, досягали мети.  

Та в другій партії картина боротьби більш-менш вирівнялася. Аліці Луценко вдалося налагодити якісніший прийом, відповідно, гострішими пішли передачі від Дар’ї Великоконь. І кілька вдалих атак від Катерини Ткаченко та Валерії Якушевої змусили суперниць захвилюватися. Однак, не надовго. Їхній наставник Андржей Печ своєчасно взяв тайм-аут, і той пішов на користь. Тож у кінцівку польки зайшли із кращими шансами, які не розтринькали.

Втім, двобій на цьому не завершився. У третьому сеті наші дівчата виказали і характер, і тактичну кмітливість. Зокрема, Великоконь значно частіше пасувала для атак першим темпом, і блок опоненток закривати їх елементарно не встигав. Коли ж ті зметикували, що до чого, українська збірна вже втекла вперед і свого шансу не втратила.

Четверта партія стала кульмінаційною. Польки вчергове зробили тактичні перебудови, що зайвий раз підтвердило їхній високий загальний рівень. А на допомогу височеним Дружковській та П’ясецькій прийшла стрибуча Мартина Боровчак, якій неодноразово вдавалося «прошивати» наш блок. Проте й Ткаченко та Якушева також отримали гідну підтримку з боку Марти Федик, Валерії Нудьги, Діани Окоро та Софії Матешук. Тож боротьба тривала фактично м’яч у м’яч.

Змагальний накал досяг апогею, коли рахунок перевалив за 20. Польки вели 1-2 очки, однак українки мали кілька нагод запалити на табло рівні цифри. Чому ж у цей момент пані Фортуна глузливо повернулася до них спиною – питання риторичне. Особливо за рахунку 23:24...

Що ж, збірна України зазнала прикрої поразки. Але для неї не все ще втрачено. Сьогодні о 18-й годині вона розпочне свій останній на турнірі поєдинок проти команди Білорусі. Підопічним Юлії Якушевої необхідно здобути перемогу, максимум, у чотирьох сетах...

Прес-служба ФВУ

Источник