Суперліга (жінки). 8-й тур. Омріяна «сотня» для «Хіміка»

00:20 | 22 декабря 2018
  Суперліга (жінки).

 

Суперліга (жінки). 8-й тур. Омріяна «сотня» для «Хіміка» 

Южненська команда таки досягла вражаючого в Україні переможного ювілею

21 грудня 2018 року увійде в літопис вітчизняного жіночого волейболу окремою сторінкою. Було чимало команд, які в різні роки відверто домінували на внутрішній арені, проте досягнення «Хіміка», що стало реальністю якраз цього дня, однозначно перевершило всі попередні. І, що найголовніше, на цьому аж ніяк не поставлено крапку...

 

«УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» - «ХІМІК»

1:3 (20:25, 25:20, 16:25, 12:25)

Як ми вже розповідали, шанс здобути на всеукраїнських змаганнях 100-ту перемогу поспіль южненська команда отримала в Чернігові. Погано, звісно, що не в рідних стінах, але що поробиш... Натомість місцевий «Університет-ШВСМ» розцінив цей факт як хороший виклик для себе. І зробив майже все залежне від себе, щоби ювілей у «Хіміка» вийшов не млявим та нецікавим, а по-справжньому бойовим.  

Від початку чернігівські волейболістки дали зрозуміти грізним суперницям, що оксамитовим килимом шлях до грандіозного трімфу тим не устланий. Юлія Українець (у підсумку набрала 16 очок), Олександра Коваленко (17 очок) і Ганна Жула (9 очок) змусили захист гостей працювати з абсолютною викладкою, в свою, чергу, докладаючи максимум зусиль у власній обороні, щоби Юлія Бойко (записала собі до активу 18 очок) і Дар’я Дрозд (11 очок), що називається, не «розстріляли» господарок майданчику в одну хвіртку. І головним бомбардирам «Хіміка» справді довелось би важкувато, не прийти їм на допомогу ще зовсім молода Анастасія Маєвська, котра в підсумку видала 13 очок (з них 6 – на блоках!).

Щоправда, скориставшись серією помилок опоненток у другому сеті, «Університет-ШВСМ» записав його собі до активу. Але майже одразу за тим у грі підопічних Володимира Жули щось розладилося. Погіршився прийом, не надто вдало відпрацьовував блок, виникало чимало інших помилок. І «Хімік» на чолі зі своїм досвідченішим капітаном Дар’єю Степановською (12 очок), яка кілька днів тому стала автором власного унікального рекорду – 500 матчів у всеукраїнських змаганнях(!), чітко та впевнено перетворював всі ці огріхи суперниць у власні набрані очки.

Тож невдовзі южненські волейболістки уже кружляли феєричний танок повноправних ювілярш, а нагородою їм за це став спеціально виготовлений наперед торт, який чітко виказував, хто саме і чого саме добився у Чернігові 21 грудня...

Отже, омряна «сотня» діючого володаря всіх внутрішніх трофеїв, яка останнім часом слугувала його гравцям основним стимулом, нарешті стала реальністю, із чим ми їх щиро поздоровляємо! Проте цікаво, на що дівчата «Хіміка» планують зазіхнути далі? Невже на «двісті»?!

Прес-служба ФВУ

Источник