Перша ліга (чоловіки). 1-й тур. Сенсація чи закономірність?

01:20 | 28 октября 2019
Перша ліга (чоловіки). Перша ліга (чоловіки). 1-й тур.  Сенсація чи закономірність?

Після стартових поєдинків серед лідерів несподівано опинилися команди ДЮСШ-ДДМА та НУФВСУ 

 

Результати перших матчів у групі А дуже солідно розійшлися з передстартовими очікуваннями. Адже там, здобувши по три перемоги, в лідери вийшли колективи, які потенційно навряд чи переважали деякі інші. Однак безпосередньо на ігровому майданчику справно довели, що їхній успіх – не випадковість. 

Що ж до групи Б, то там обійшлося без несподіванок. Усе ж таки наявність у складах «Епіцентр-Подоляни» та ВК «Покуття» досвідчених виконавців виявилася вагомим аргументом на їхню користь…

 

Колектив ДЮСШ-ДДМА, приймаючи гостей у рідному Краматорську, апріорі мав певний плюс у домашніх стінах, та все одно головним фаворитом туру не вважався. Тут лідерства, причому, мало не безумовного, очікували від талановитої молоді «ХДВУФК №1-Локомотив» під керівництвом визнаних спеціалістів Анатолія Янущика та Юрія Столяренка. Однак та прибула до місця змагань лише у кількості восьми гравців, діями яких керував граючий тренер Богдан Тисячник. Тому, у принципі, не варто сильно дивуватися, що харків’яни впоралися лише з юними земляками із КЗ «ХПКСП» ХОР (усі підопічні Юрія Дмітрієва – виключно 2003 року народження). Натомість у протистоянні з ДЮСШ-ДДМА, попри гідну самовіддачу, були змушені визнати перевагу суперників. Колектив Леоніда Будяка розважливіше відіграв у кінцівках кожної з партій – 3:0 (29:27, 25:19, 25:22).

 

Ну й, нарешті, «залізничники» не впоралися із куражем волейболістів клубу «Донбас» - 1:3 (19:25, 25:22, 21:25, 19:25).

 

У результаті саме останні стали основними конкурентами ДЮСШ-ДДМА у групі. Колектив із Покровська під керівництвом Миколи Ляшенка спромігся скласти землякам гідну конкуренцію, однак, як і в поєдинку з «ХДВУФК №1-Локомотив», підопічні Леоніда Будяка виявилися холоднокровнішими в ендшпілі кожного сету – 3:0 (27:25, 25:22, 25:20).

 

Оскільки ж ДЮСШ-ДДМА (на фото) впевнено здолала на рідному паркеті ще й КЗ «ХПКСП» ХОР – 3:1, то з максимумом очок в активі очолила турнірну таблицю групи А.

 

Компанію їй там, також абсолютно несподівано, склав колектив НУФВСУ. У минулі сезони він своєю грою відверто не вражав. Але тепер підопічні Сергія Скрипки видали волейбол значно ліпшої якості. Тому, почергово здолавши «Вгору» (3:0) та ВК «Біоресурс» (3:1), кияни підійшли до вирішального поєдинку в своєму квартеті у хорошому настрої.

 

Щоправда, паралельним курсом туди прокрокував ВК «Нікополь», який на власному майданчику однозначно націлювався на абсолютний тріумф. Але якщо у протистояннях із «Вгору» (3:1) і ВК «Біоресурс» (3:0) підопічні граючого тренера Андрія Муравчикова складнощів не відчули, то у дуелі зі столичними спортсменами, що називається, найшла коса на камінь…

 

Утім, для нікопольців усе розпочиналося оптимістично. Антон Горбунов, записавши на свій рахунок 7 очок із загальних 12, багато в чому посприяв успіху своєї команди у стартовому сеті – 25:23. Однак у двох наступних його «гармата» давала збій, та й узагалі господарі майданчику помилялися забагато. Тож кияни, в яких хорошу результативність видали Єгор Меледін, Назарій Георгіца (у підсумку набрали по 18 очок) та Віталій Міняйло (16 очок), перехопили ініціативу – 25:22 і 25:14.

 

Та в цей непростий момент нікопольців повів за собою той, хто, власне, й мав це зробити – Андрій Муравчиков (загалом у матчі записав до свого активу 9 очок). Його добре підтримали Руслан Мусієнко (у четвертому сеті здобув 5 очок із загальних 6), Артем Бережний (11 очок) та Вадим Рудь (13 очок). І рахунок у поєдинку став рівним – 25:19.

 

Тай-брейк… Місцевим глядачам дуже хотілося, щоби Фортуна повернулася обличчям до їхніх улюбленців. Але ті вже відверто «підсіли» фізично. І хоча той же Муравчиков продовжив нервувати чужий захист влучними атаками, загальної розважливості у підопічних Сергія Скрипки виявилося більше. Тож – 15:11, загальні – 3:2 – і НУФВСУ стає автором однією з найрезонансніших несподіванок усього туру.

 

Щоправда, чи не стали волейболісти Краматорська та Києва, образно кажучи, лише каліфами на годину – їм доведеться довести це у 2-ому турі чемпіонату, запланованому на 7-8 грудня…

Що ж до групи Б, то події в ній відбулися значно прогнозованіше. У містечку Городок тамтешня команда «Епіцентр-Подоляни» записала до свого активу дев’ять виграних сетів без жодного програного, а в СК «Колос» у Снятині місцевий ВК «Покуття» віддав опонентам лише дві партії. Тому їхній успіх свідчить про серйозну націленість обох команд посперечатися в підсумку за комплекти нагород. І, здається, тут мова може йти навіть про чемпіонський титул…

 

Детальніше про події стартового туру у чоловічій першій лізі можна дізнатися за наступним посиланням…

 

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=23&PID=53

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник