Кубок ЄКВ (чоловіки). 1/16 фіналу. «Грецький горішок» поки не розкололи

02:05 | 12 декабря 2019
Кубок ЄКВ (чоловіки). Кубок ЄКВ (чоловіки). 1/16 фіналу.  «Грецький горішок» поки не розкололи

«Барком-Кажани» зазнали дошкульної поразки на власному майданчику 

 

На єврокубковій арені Греція ніколи не перебувала в авангарді. Натомість завжди мала міцних і добре загартованих клубних бійців, які, за допомогою кваліфікованих легіонерів, добряче псували нерви очевидним фаворитам. ПАОК – не виняток. І хоча тріумфальний сплеск цієї команди прибав на 2015-2017 роки, коли вона тричі поспіль вигравала чемпіонський титул країни, а нині від тих славетних часів залишився лише приємний відголосок, все одно відверто неправі ті, хто вирішив, що «Барком-Кажанам» із жеребкуванням пощастило. Адже, незважаючи на певні проблеми з фінансуванням і, як наслідок, прощання з кількома потужними легіонерами (зокрема, двома кубинцями), колектив із Салонік усе одно залишився досить міцним горішком. Принаймні, на власному майданчику розколоти його підопічним Угіса Крастіньша не вдалося…

 

Перший матч

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - ПАОК (Греція) – 1:3

(16:25, 21:25, 25:22, 19:25)

 

«Барком-Кажани»: Гладенко (набрав 10 очок), Шломін, Кісілюк (23), Терещук (8), Томин (10), Шевченко (12); Брова (л), Бібер, Головень, Богатирьов, Б.Жуков (1). Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

 

ПАОК: Маршалл (9), Такурідіс (5), ван Дійк (21), Ільїних (23), Гатсіс (8), Терзіс (7); Стефану (л, 1), Константідініс (л), Єфраімідіс. Тренер – Константінос ДЕЛІКОСТАС.

 

Судді: Річлік (Чехія), Дотан (Ізраїль). 

Тривалість матчу: 97 хв. (20+26+26+25).

 

Найкращі гравці (за версією ФВУ): Кісілюк – Ільїних.

 

11 грудня. Львів. ПС «Галичина». 900 глядачів.

 

Любителі волейболу Львова не залишилися байдужими до активних закликів тренерського штабу і гравців «Барком-Кажанів» підтримати команду. Тож на трибунах ПС «Галичина» споглядався приємний аншлаг, котрий, здавалося, мав би допомогти господарям паркету якомога швидке опанувати психологічну рівновагу. Натомість, чомусь сталося навпаки. «Кажани» розпочали чисельними помилками, насамперед, на прийомах, через що, як кажуть, абсолютно не пішло у зв’язуючого Дмитра Шломіна. А ось його візаві – досвідченіший 40-річний Атанасіос Терзіс – порався зі своїми обов’язками значно краще, на повну використовуючи тактичну розважливість росіянина Дмитра Ільїних та довжелезні руки 214-сантиметрового нідерландця Кея ван Дійка. Тож ПАОК швидко заволодів загальною ігровою ініціативою, і стартовий сет впевнено залишив за собою.

 

У другій партії на паркеті від початку з’явився інший зв’язуючий львів’ян Олексій Головень, і його розважливі передачі на Євгена Кісілюка майже завжди завершувалися невідпорними «пострілами» останнього. Відповідно, «Барком-Кажани» двічі отримали можливість втекти у солідний відрив. Але двічі нівелювали їх через локальну технічну незграбність. Грекам же, щоби знову впевнено вийти вперед, тільки того й потребувалося, що менше помилятися.

 

Зрештою, у третій партії львівська команда спромоглася заграти в інший волейбол. Олександрові Терещуку вдалося значно зцементувати колективні дії на блоках, з флангів продуктивніше запрацювали «гармати» Юрія Томина та Олега Шевченка, а ліберо Горден Брова повернув у гру фактично всі м’ячі, що летіли в його напрямку. І хоча тріо Терзіс – Ільїних – ван Дійк продовжувало дошкуляти нашим гравцям солідно, кінцівку сету підопічні Угіса Крастіньша провели майже безпомилково.

 

Хоч як жаль, але інтрига на майданчику та надія у серцях львівських уболівальників спалахнула лише на неповні півгодини. А точніше – до середини четвертої партії. Бо надалі наші волейболісти знову припустилися чималої кількості помилок і неточностей. Як наслідок – програний відрізок 4:12 і прямий шлях підопічних Константіноса Делікостаса до загальної перемоги.

 

Таким чином, 19 грудня у повторній зустрічі в Салоніках «Барком-Кажанам» необхідно створити справжнє диво. Хоча, відверто кажучи, якщо протягом наступного тижня підопічні Угіса Крастіньша належним чином розберуться у причинах власних помилок і добряче попрацюють над їх усуненням, переконливий реванш над ПАОКом не виглядатиме чимось фантастичним…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник