Суперліга (жінки). 8-й тур. Аутсайдери залишаються аутсайдерами

20:35 | 28 декабря 2019
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). 8-й тур.  Аутсайдери залишаються аутсайдерами

Свій останній шанс у 2019-му році покращити турнірне становище вони не використали 

 

Заключний тур у році, що добігає завершення, вийшов малоцікавим. Так, у кожному протистоянні без боротьби не обійшлося, але, зрештою, потенційно більш сильніші невблаганно схиляли шальки терезів на свій бік…

 

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ»

0:3 (22:25, 18:25, 21:25)

0:3 (15:25, 27:29, 17:25)

 

У «Білозгар-Медуніверситету» апріорі було найбільш складне завдання у турі, оскільки в гості до нього завітала досить потужна нині «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ». І втрачати свого Олександра Міленко та компанія явно не збиралися. Тому головний бомбардир тернополянок, записавши у двох матчах на свій рахунок 32 очки, багато в чому й забезпечила своїй команді достатньо переконливі перемоги.

 

А коли у другому сеті другої зустрічі вінничанки, яких вела за собою Валерія Якушева (загалом за два дні набрала 26 очок) спробували загострити інтригу, на допомогу Міленко вчасно прийшла Марина Мазенко. Її 11 очок у тому поєдинку також зіграли суттєву роль в успіху «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ».

 

Таким чином, волейболістки «Білозгар-Медуніверситету» змушені зустрічати Новий рік у статусі одноосібних аутсайдерок Суперліги…

 

 

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»

3:1 (25:23, 20:25, 25:21, 26:24)

3:0 (25:20, 25:17, 25:10)

 

Найбільш реальний шанс зробити волейбольній громаді несподіваний «подаруночок» мала «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ». Принаймні, у першому матчі в Запоріжжі вона доклала для цього максимум зусиль. Досить надійно, в цілому, зігравши на прийомах, рівненчанки отримали можливість будувати конструктивні атаки, і точні удари Інни Деніної, Таїсії Хорольської (обидві набрали по 14 очок), Лариси Тимчак (13 очок) і Валерії Паршиної (10 очок) частенько ставили господарок майданчику у скрутне становище.

 

Втім, запоріжанки, яких напередодні поєдинку очолив головний тренер жіночої збірної України Гарій Єгіазаров, самовіддано відпрацьовували на повну, і загроза опоненткам надходила фактично від кожної. У підсумку Вікторія Савченко записала на свій рахунок 18 очок, Наталія Луханіна – 15, (схоже, вона провела чи не найкращий матч у сезоні), Анна Харчинська – 14, Лідія Лучко – 13 (6 – на блоках), Ксенія Пугач – 12, а ще 6 разів відзначилася зв’язуюча Олена Грицуняк. Тож хоча рівненчанки мали хороші шанси у першому та четвертому сетах, останнє слово у них залишалося за підопічними Гарія Єгіазарова.

 

Ну, а наступного дня «пального» колективу Дмитра Юрченка вже не вистачило. Тому Савченко (набрала 16 очок) і компанія записали на рахунок «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» упевнену перемогу, яка дозволила їй обійти у турнірній таблиці «Полісся-ЖДУ» та зустрічати Новий рік на перспективній четвертій позиції.

 

 

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

3:0 (25:10, 25:17, 25:17)

3:0 (25:19, 25:12, 25:16)

 

А ось у цій дуелі з інтригою не склалося абсолютно. Щось у грі підопічних Володимира Жули, як кажуть, не пішло від самого початку, і лучанки нещадно карали їх за кожну помилку. Оскільки ж цих самих помилок вистачало, то й рахунок в обох матчах вийшов відповідним.

 

Схоже, «Волинь-Університет-ОДЮСШ» таки націлена у наступних турах спробувати надолужити втрачене у першій частині чемпіонату. Потенціал для цього у команди є…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник