«Дитяча ліга»: переможні коефіцієнти

19:50 | 02 января 2020
«Дитяча ліга»:  переможні коефіцієнти Передноворічні перемоги стали чи не найкращою винагородою для найбільш амбітних колективів у різних вікових групах   В останні дні 2019-го одразу у п’яти містах вирували палкі волейбольні пристрасті. «Дитяча ліга»:  переможні коефіцієнти

Передноворічні перемоги стали чи не найкращою винагородою для найбільш амбітних колективів у різних вікових групах 

 

В останні дні 2019-го одразу у п’яти містах вирували палкі волейбольні пристрасті. Адже в рамках 2-го туру «Дитячої ліги» ніхто не бажав зустрічати Новий рік у статусі лузерів. Зрештою, у когось гра склалася ліпше, у когось – не зовсім, проте гарячі події на спортивних майданчиках нікого не залишили байдужим…

 

У Запоріжжі, де «з’ясовували стосунки» чотири команди юнаків 2003 р. н., одразу три з них набрали однакову кількість очок – по 6: ХДВУФК-1 «Локомотив» з Харкова, «Мотор-ЗОДЮСШ» із Запоріжжя та ХОВУФКС з того ж таки Харкова. Цих упертих хлопців по місцях (з першого по третє), у порядку вищезазначеного переліку, вдалося розставити лише «партійному» коефіцієнтові. Аутсайдер же – ДЮСШ «Колос» з Вільнянська (Запорізька обл.), що не набрав жодного очка, сподіваємося, надалі собі подібного не дозволятиме.

 

Ще більш драматичне «рубілово» їхні однолітки влаштували по той бік Карпат – в Ужгороді. Тут зійшлися вже сім команд. І хоча одні з них зіграли по чотири матчі, другі – по три, лідерський та аутсайдерський ланцюг також довелося з’ясовувати за допомогою того ж коефіцієнту. Але більш прискіпливого – діленням забитих/пропущених м’ячів. Бо лідерів, які, відігравши по три гри набрали по 9 очок, виявилось два. Та й по три партії вони однаково виграли, не програвши жодної. А от – м’ячі… Лише за їхнею різницею столична КСЛІ-1 посіла перше місце (фото 1), а ДЮСШ із Теребовлі, що на Тернопільщині – друге.

 

Подальші місця теж довелося визначати «м’ячевому» коефіцієнтові. Таким чином, збірна Житомирської області, набравши 6 очок у трьох матчах, стала третьою, Закарпатська ОДЮСШ з Ужгорода, з аналогічними показниками – четвертою, а КДЮСШ №1 із Бахмута (Донецька обл.), виборовши 6 очок у чотирьох поєдинках – п’ятою.

 

Ще дві команди цього ужгородського протистояння очок не здобули. Та якщо збірна Сум у чотирьох матчах одну партію таки примудрилася виграти – шосте місце, то ВК «Решетилівка» (Полтавська обл.) і всі чотири гри, і всі партії «продула» - вона сьома.

 

Не на жарт боролися хлопці 2006 р. н. в Ірпіні, що на Київщині, та у Вінниці. У першому місті беззаперечним лідером із 7-ма очками стала КДЮСШ №2 із Чернігова. Друге та третє місця (по 5 очок) довелося ділити «м’ячевому» коефіцієнтові. Більшим він виявився у КСЛІ-4 із Києва - друге місце, меншим – у господарів (ДЮСШ) – третє. На четвертому (з 1-м очком) фінішувала ДЮСШ із Прилук (Чернігівська обл.).

 

У Вінниці же за так звану «майку лідера» суперничали сім команд. Серед них компроміс довелося шукати лиш аутсайдерам, що залишилися без очок. ДЮСШ із Первомайська (Миколаївська обл.) виявилася більш «нульовою» - у неї сьоме місце, у збірної Дніпра – шосте. Далі обійшлося без жодних коефіцієнтів. Так, з 1-м очком, КЗ СДЮСШОР із Полтави опанувала п’яте місце, КДЮСШ №1 із Бахмута на Донеччині з 6-ма очками – четверте. Опісля слідують лідери, які, щоправда, провели по чотири гри: КДЮСШ №1 із Луцька (8 очок) – третє місце, тернопільська КДЮСШ (10 очок) – друге. Нарешті, збірна області «Вінниччина» (фото 2) із 11 очками завершила змагання на першому місці. Господарі, все ж таки!

 

І наостанок – про турнір команд дівчат 2007 р. н. у Черкасах. Останнє місце з нулем очок посіла ДЮСШ №4 «Гімназія-7» із Чернівців. Дві команди (маючи по 1-му очку) розташувалися вище – ДЮСШ «Авангард» із Калинівки (Вінницька обл.) і ДВК «Полісянка» з Житомира. 4 очки здобули дівчата ДЮСШ із Костополя (Рівненська обл.) – шостий результат. П’ятий, із 6-ма очками, продемонстрували білоцерківчанки (КЗБМР ДЮСШ №2). 8 очок і четверте місце виявилося у «Дніпровських хвиль» із Світловодська, що на Кіровоградщині.

 

Бронзовими призерками туру із 12-а очками стали черкасчанки КДЮСШ №1. А от інтрига за перемогу у змаганнях виявилася фантастичною. Землячки із КПНЗ ДЮСШ (Чернігів) та ДЮСШ (Прилуки, Чернігівська обл.) набрали у чотирьох матчах по 14 очок, маючи однакову кількість виграних/програних партій (5:1). Проте, завдяки додатковим чинникам, у таблиці вони розташувалися саме у вищезазначеній послідовності.

 

Отакими захопливими вийшли в «Дитячій лізі» передноворічні баталії!

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник