Суперліга (жінки). Анонс 9-го туру. Довгоочікуване рандеву лідерів

07:50 | 04 января 2020
Суперліга (жінки). Суперліга (жінки). Анонс 9-го туру.  Довгоочікуване рандеву лідерів

У центрі уваги буде перше в сезоні протистояння СК «Прометей» із «Хіміком» 

 

У той час, коли багато хто ще не встиг відійти від новорічного застілля, 2020-й вже приготував волейбольним гурманам особливий «десерт». Адже 4-5 січня нас очікує не просто очна зустріч поточних лідерів, але й, цілком можливо, перша репетиція дуелі майбутніх фіналістів у Кубку України та в чемпіонаті Суперліги. Цієї події шанувальники волейболу із нетерпінням очікували мало не від початку сезону – нарешті, дочекалися!

 

СК «ПРОМЕТЕЙ» - «ХІМІК»

Кам’янське. СК «Прометей» (4 січня – початок о 19:00.

5 січня – початок о 13:00)

 

До особистого рандеву суперниці підходять у дещо різному психологічному настрої. Адже наприкінці 2019-го кам’янчанки зазнали болючого фіаско у Кубку Виклику та зазнали першої поразки на внутрішній арені від «Поділля-ЖДУ», тоді як южненки, навпаки, дуже гідно відіграли у Лізі чемпіонів із польським ЛСК та німецьким «Штутгартом» і паралельно повернули собі одноосібне лідерство у національній першості. Щоправда, новорічні свята мали допомогти дівчатам «розрядитися» напередодні відповідального очного протистояння в однаковій мірі. Тим більше, перші з них підготували своїм уболівальникам оригінальний відеоролик, а другі відзначилися участю у креативній фотосесії.

 

Тому, здається, певну перевагу на майданчику із них матимуть ті, хто сподобляться почуватися розкутіше та впевненіше. Ну й, звісно, менше помилятимуться. А так волейболістки СК «Прометей» мають свої сильні сторони та недоліки, у спортсменок «Хіміка» вистачає аналогічних своїх. Як, до речі, і здорових спортивних амбіцій. Плюс до того – це буде принципове протистояння ще й тренерських стратегій, адже у минулому сезоні нинішній наставник кам’янчанок Андрій Романович, як відомо, очолював якраз представниць Южного...

 

Тож, як бачимо, особливих моментів в анонсованій дуелі вистачає. Відповідно, сподіваємося побачити на паркеті максимально інтригуючі поєдинки, які стануть справжнім прикрашенням усього чемпіонату!   

 

 

«ПОЛІССЯ-ЖДУ» - «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ»

Житомир. СК ЖДУ (4 січня – початок о 18:00.

5 січня – початок об 11:00)

 

Ще одне досить цікаве протистояння, причому, не менш принципове. Адже тривалий час «Полісся-ЖДУ» перебувало у провідному квартеті, і лише буквально напередодні Нового року «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» потіснила його звідти. Плюс до того, обидві команди зберігають хороші шанси поборотися навіть за третє підсумкове місце у «регулярці», адже «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» втекла від них не далеченько.

 

Цікаво й те, що суперники мають додаткові психологічні стимули. Житомирський колектив, як ми вже згадували, нещодавно спромігся обіграти на власному майданчику непереможний до того СК «Прометей» (3:1, причому тоді добрих 25 очок записала на власний рахунок Дар’я Буткевич), а запорізький днями очолив головний тренер жіночої збірної України Гарій Єгіазаров.  

 

Отже, інтрига тут вбачається ще та!

 

 

«РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ»

Рівне. СК ДЮСШ №4 (4 січня – початок о 18:00.

5 січня – початок об 11:00)

 

На початку сезону становище луцької команди у таблиці (лише одна перемога після восьми матчів і передостаннє місце) здавалося безнадійним. Однак колектив Богуслава Галицького поступово додавав, і післяноворічну частину сезону, за словами самого наставника, готовий провести значно потужніше. А тут і стимул «підкотився» солідний: за певних обставин і в разі двох перемог у Рівному, «Волинь-Університет-ОДЮСШ» може опинитися лише за крок від обнадійливої п’ятої позиції в таблиці. А там уже й квартет лідерів вималюється на горизонті…

 

Але й «Регіні-МЕГУ-ОШВСМ» відступати нікуди. Тим більше, в останніх турах колектив Дмитра Юрченка періодично виказував спроможність демонструвати гру конкурентного рівня. Вболівальники вже зачекалися від нього такого собі прориву в результатах, проте що такий прорив справді може статися – очікування небезпідставні. Отже, зараз у Рівному також очікуються досить цікаві поєдинки!

 

 

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

Вінниця. СК ВНМУ (10 січня – початок о 18:00.

11 січня – початок о 12:00)  

 

Протистояння аутсайдерів – ще одна загадка. Зараз суперників відділяє лише одна перемога. При цьому вінничанкам дуже не хочеться перебувати на останньому місці в таблиці, чернігівчанкам же дуже не хочеться на нього опускатися. Чия жага виявиться сильнішою – питання ще те. Щоправда, відповідь на нього ми отримаємо лише за тиждень…

 

Прес-служба ГО ФВУ

Источник