«Дитяча ліга»: «Не шануючи минуле, годі сподіватися на шановане майбутнє!»

01:50 | 05 марта 2020
«Дитяча ліга»:  «Не шануючи минуле, годі сподіватися на шановане майбутнє!» На змаганнях хлопців 2004 р. «Дитяча ліга»:  «Не шануючи минуле, годі сподіватися на шановане майбутнє!»

На змаганнях хлопців 2004 р.н. гідно вшанували пам’ять видатної волейбольної особистості – Михайла ПІМЕНОВА 

 

На базі спорткомплексу Київського спортивного ліцею-інтернату відбувся 3-й тур змагань серед юнаків 2004 р.н. і молодших, присвячений 100-річчю від дня народження Заслуженого майстра спорту СРСР, видатного спортсмена і науковця, колишнього завідувача кафедрою Київського державного інституту фізичної культури - Піменова Михайла Павловича…

 

Хоч як дивно, але за всі роки Незалежності України нікому з попереднього волейбольного керівництва не спадало на думку виявити належну шану до людини, яка є справжньою історичною особистістю. Адже Михайло Піменов був єдиним українським представником у непереможній «чудовій шістці» збірної СРСР, яка впродовж п’яти років - з 1949-го по 1954-й - не мала рівних у світі та Європі. Відповідно, у її складі Піменов здобув по дві золоті медалі світової та континентальної чеканки, ставши першим серед вітчизняних волейболістів Заслуженим майстром спорту. Обов’язково здобув би й олімпійську нагороду, але, на жаль, у ті часи волейбол до програми Ігор ще не входив.

 

Надалі Михайло Павлович багато років вірою і правдою служив на благо українського волейболу, займаючись тренерською і науковою діяльністю, працюючи викладачем, доцентом і, зрештою, завідувачем кафедрою Київського державного інституту фізичної культури. На його підручниках з теорії волейболу навчалися спортсмени багатьох країн світу…

 

Нарешті, нинішнє керівництво ФВУ на чолі з Михайлом Мельником вирішило вшанувати пам’ять Михайла Піменова як годиться. Відповідно, на урочистих церемоніях відкриття та нагородження учасників 3-го туру змагань «Дитячої ліги» серед юнаків 2004 р.н. побували син видатної волейбольної особистості Анатолій (він щиро дякував за таку шанобливу увагу до його батька!) і його колишні вихованці, а також почесні гості, зокрема, в особах самого Михайла Мельника, першого президента ФВУ часів Незалежності Віктора Федюшина, олімпійського чемпіона Володимира Іванова, начальника Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Сергія Бобровника та інших.

 

Також в актовому залі НУФВСУ відбулася церемонія вшанування пам’яті Михайла Піменова за участі нинішніх студентів цього ВНЗу, які передивилися рідкісний документальний фільм про спортивні досягнення і діяльність видатної персони, отримали відповіді на різні питання.

 

«Особисто я глибоко переконаний, що, не шануючи минуле, годі сподіватися на шановане майбутнє, - так прокоментував важливість вищезазначеної події президент ФВУ Михайло МЕЛЬНИК. – На мій погляд, сьогоднішнє юне покоління та молодь, які дійсно прагнуть гучних перемог, мають мати за приклад досягнення знаменитих попередників. І приклад, зокрема, Миколи Піменова – однозначно один із найкращих. Тож мені було дуже приємно бачити в очах юних спортсменів та студентів непідробну зацікавленість, справжній великий інтерес до життєвого шляху і спортивних досягнень цієї легендарної особистості. Вірю, ці нові знання обов’язково допоможуть їм сягнути тих вершин, про які потім із захопленням згадуватиме наступне покоління…»


…Повертаючись до вирішальних перед фінальних змагань юнаків, то в них узяли участь дев’ять команд із семи регіонів України: Львівської, Житомирської, Тернопільської, Чернігівської, Чернівецької, Хмельницької, Київської областей та міста Києва. І, зрештою, саме представники столиці - із ДЮСШ №18, посівши останнє 9-е, місце, відсіялись від фінального походу за медалями. А до вісімки фіналістів прослизнули як з однаковою кількістю очок, так і з однаковим «партійним» співвідношенням ДЮСШ №4 із Чернівців та ДЮСШ з Овруча, що на Житомирщині.


Трішки вище розмістилися також дві команди. Але коефіцієнт співвідношення партій виявився не на користь КНПЗ ДЮСШ з Чернігова – вона пропустила вперед КДЮСШ із Нетішина (Хмельницька обл.). Команда зі Львівської області, названа на честь рідного міста - «Сокалем», одноосібно розташувалася на 4-й сходинці. Це саме зробили, але на 3-у місці, господарі змагань – КСЛІ. А от збірна Білої Церкви і КДЮСШ №1 із Тернополя також набрали однакову кількість очок. Та одна програна партія відсунула білоцерківців на 2-е місце, а тернополяни, без жодного програшу, навпаки, просунулися на першу позицію.

 

Залишається додати, що переможці та призери отримали колективні нагороди, а ось кращих виконавців у кожному амплуа спеціальними персональними призами відзначив надійний партнер ФВУ – Volleyshop…

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

  

 

Источник