Вітаємо Олександра МИРНОГО!

04:05 | 14 июня 2020
 Вітаємо Олександра МИРНОГО!

Сьогодні поздоровлення із 70-річним ювілеєм приймає член Виконкому ФВУ, головний тренер ВК «Бахмут-ШВСМ» 

   

У далекому 1982 році, як тільки-но Олександр Мирний почав працювати тренером у Бахмутській дитячо-юнацькій спортивній школі, він одразу ж поставив собі за мету обов’язково створити на її базі команду, що могла би гідно виступати на серйозному рівні. І вже за три роки виник ВК «Бахмут». Однак його шлях до початку штурму вагомих вершин виявився досить тривалим. Хоча, слід визнати, насамперед – через фінансові труднощі. Тож лише кілька років тому команда, нарешті, отримала таку фінансову підтримку, яка дозволила їй заявити про себе і на всеукраїнському рівні.

 

Зробивши ставку на вихованців бахмутської ДЮСШ № 1 та на срібних призерів Аматорської ліги 2013 року, Олександр Володимирович на чолі ВК «Бахмут» дебютував у вищій лізі чемпіонату України у сезоні 2014-2015 років. Підсумком стало стало 7-ме місце серед дев’яти команд.

 

Трагічні події, що сталися на сході України в 2014 році, змусили тренерів і спортсменів перебратися до Дружківки, де вони були зараховані до місцевої школи вищої спортивної майстерності, а команда отримала оновлену назву «Бахмут-ШВСМ». Хоч як дивно, але цей крок пішов їй на користь, оскільки у наступному сезоні вона спромоглася фінішувавши на четвертому місці. А у сезоні 2016-2017 років колектив Олександра Мирного, нарешті, виборов у чоловічій «вишці» почесні срібні медалі!

 

Що цікаво, за підсумками семи турів основної частини змагань «Бахмут-ШВСМ» посів лише четверте місце – 30 очок (11 перемог, 4 поразки). Однак у двох фінальних турах, що проходили у Львові та Вінниці, дітище Олександра Мирного спромоглося на маленький подвиг. Двічі поступившись беззаперечному лідеру змагань – вінницькій команді «ЕкоДім» (нинішнє «Серце Поділля»), бахмутці здобули перемоги над іншими своїми конкурентами – львівською «Булавою» (один раз) та одеським «Заваіром» (двічі). Ось так омріяний п’єдестал став реальністю!

 

У нинішньому сезоні у вищій лізі «Бахмут-ШВСМ» також реально претендує на потрапляння до «Фіналу чотирьох». Усе має вирішити заключний тур, матчі якого ця команда проведе 20-21 червня в домашніх стінах СК Бахмутського коледжу транспортної інфраструктури. Щоправда, без глядачів. Однак Олександр Володимирович сповнений оптимізму. Недарма ж він любить казати: «Який солдат не мріє стати генералом»… 

 

Колектив ФВУ щиро вітає Олександра МИРНОГО з ювілеєм і бажає йому щастя, здоров’я, вдачі та всіх благ! 

Источник