Фаворитам дали бій!

19:50 | 17 августа 2020
 Фаворитам дали бій! Кубок України з волейболу пляжного вперше відбувся за системою ФІВБ   Минулого уїк-енду у Шостці було по-справжньому спекотно.  Фаворитам дали бій!

Кубок України з волейболу пляжного вперше відбувся за системою ФІВБ 

 

Минулого уїк-енду у Шостці було по-справжньому спекотно. Насамперед – від погоди, але ще більше – через «гарячі» протистояння на майданчиках з волейболу пляжного, де тривали змагання за Кубок України. Варто відзначити, що вперше у нашій країні вони проходили не за традиційною системою до двох поразок, а згідно вимог Міжнародної федерації волейболу (ФІВБ): 16 учасників основної сітки у чоловіків та жінок, згідно національного рейтингу, були розбиті на чотири підгрупи. Далі з них виходили по три найсильніші. Проте, зрештою, півфінальні та фінальні поєдинки ніхто не відміняв, і саме вони стали справжньою прикрасою пляжних баталій…

 

У жіночому турнірі «родзинкою» став півфінал, де сестри Інна та Ірина Махно із Києва зійшлися із прославленою запорізькою парою Валентина Давідова – Євгенія Баєва. Всупереч очікуванням, запоріжанки виграли стартову партію і тривалий час вели перед у другій. Коли ж вони зробили рахунок – 19616, багатьом здалося, що путівка до фіналу у них уже в кишені. Проте киянки дотримувалися іншої думки. Ціною неймовірних зусиль, вони вирівняли становище і потім передували на «більше-менше» - 22:20. А в третьому сеті вже самі володіли невеличкою перевагою, яку, зрештою, втримали до кінця – 15:13…

 

Не менш захопливим і непередбачуваним вийшов інший півфінал, де представниці Чорноморська Софія Рилова та Єва Сердюк «з’ясовували стосунки» з майстринями із Сум Дар’я Ковальова – Марина Гладун. У вирішальній третій партії щастя посміхнулося спортсменка з причорноморського міста…

 

Фінальний бій також інтригував до неможливого, оскільки раніше Рилова/Сердюк зійшлися з Махно/Махно в одній підгрупі, і там перемога залишилася за першим дуетом – 2:0. Але киянки зуміли винести з тієї невдачі правильні висновки, і тепер змусили суперниць помилятися частіше, ніж помилялися самі. Таким чином – 2:0, і володарями Кубка України у жіночому турнірі стали Інна та Ірина Махно.

 

У чоловіків найбільша несподіванка в усіх змаганнях сталася в одному з півфіналів. Там запорізька пара Денис Денисенко – Владислав Ємельянчик об’єктивно вважалася трохи спритнішою за сумчан Максим Гладун – Євген Журавель. Проте безпосередньо на майданчику цей прогноз не збувся: майстри із Сум відіграли розважливіше і здобули закономірну перемогу – 2:0.

 


А в іншому півфіналі головні фаворити Сергій Попов – Ярослав Гордєєв із Запоріжжя наштовхнулися на впертий опір з боку Юрія Бокшана та Михайла Скукіса (Ужгород/Свалява). Бувало, врятовані останніми «мертві» м’ячі згодом змушували аплодувати навіть їхніх суперників. Однак Попов/Гордєєв втрачати своє аж ніяк не збиралися, тож у ключові моменти записували дорогоцінні очки на власну користь. Звідси й їхня перемога – 2:0.

 

У вирішальному протистоянні маститим фаворитам чинили гідний опір уже Гладун/Журавель. Але сенсації не сталося: Попов/Гордєєв укотре довели невипадковість свого переконливого лідерства у національному рейтингу. Для чергового тріумфу їм вистачило двох партій – 2:0.

 

Варто зауважити, що, крім красенів-кубків та комплектів медалей, на переможців очікував дуже приємний сюрприз: один із віце-президентів ФВУ нового складу Андрій Лопушанський вручив їм спеціальні сертифікати на право відпочинку у чудовому спа-комплексі «Женева», що знаходиться у Трускавці. А п’ять інших пар, котрі перемогли у різних спеціальних номінаціях проекту «За майбутнє волейболу», отримали від його організатора Ігора Палиці «перепустки» на тижневий відпочинок у Буковелі.

 

На завершення не маємо права оминути особливою увагою старання голови Федерації волейболу Сумщини Ігора Молотка, якому президент національної Федерації Михайло Мельник вручив Орден ФВУ «За заслуги» II ступеня. Цілком справедливо, оскільки різноманітні змагання у Шостці, як і нинішній Кубок України, неодмінно супроводжуються схвальними оцінками їхніх учасників. Що ж, так тримати!

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник