Єврокубки: бути українському «дербі»!

16:35 | 21 августа 2020
Єврокубки:  бути українському «дербі»! Волею жеребу, у кваліфікації Ліги чемпіонів «СК «Прометей» і «Хімік» боротимуться між собою   У Люксембургу відбулося жеребкування єврокубкових турнірів сезону 2020-2021 років. Єврокубки:  бути українському «дербі»!

Волею жеребу, у кваліфікації Ліги чемпіонів «СК «Прометей» і «Хімік» боротимуться між собою 

 

У Люксембургу відбулося жеребкування єврокубкових турнірів сезону 2020-2021 років. І, зокрема, 1-го кваліфікаційного раунду жіночої Ліги чемпіонів, де, як відомо, були представлені дві команди від України – СК «Прометей» і «Хімік». Нагадаємо, що торік южненський колектив зумів успішно подолати стадію відбору та стати першим в історії нашої країни, хто отримав право зіграти у груповому турнірі найпрестижнішого єврокубку. Тепер же і йому, і волейболісткам із Кам’янського, належить пройти нове випробування на міцність. Так само, як і представникам України у чоловічому Кубку Виклику – «Барком-Кажанам» та «Епіцентр-Подолянам»…

 

Безумовно, вболівальники обох наших жіночих команд тримали кулачки, щоби на стартовій стадії відбору Ліги чемпіонів їм не «пощастило» натрапити на очевидних фаворитів кваліфікації – російське «Динамо» з Москви чи італійське «Савіно Дель Бене». Зрозуміло, що не подарунком була би й зустріч із минулосезонними суперниками «Хіміка» у груповому турнірі Ліги чемпіонів – німецьким «Штутгартом» та польським ЛСК, хоча з обома южненки відіграли досить гідно. Але те, що видав жереб у підсумку, вийшло взагалі щось!

 

…СК «Прометей» став першою командою в останній шостій парі кваліфайєрів, і ситуація розвивалася таким чином, що, зрештою, його суперником жереб міг обрати або московське «Динамо», або «Хімік». На щастя для кам’янчанок, один із грандів російського волейболу буде опонентом угорського «Вашаша». Ну, а дев’ятиразовий чемпіон України якраз і виявився тим «бар’єром», спробувати подолати який підопічним Андрія Романовича належить уже буквально за якийсь місяць. Перший поєдинок між СК «Прометей» і «Хіміком» відбудеться у Кам’янському 22-24 вересня, а матч-відповідь у Южному заплановано у термін з 29 вересня по 1 жовтня.

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер СК «Прометей»: «Відверто кажучи, думка, що жереб може розпорядитися саме таким чином, відвідала мене одразу ж після офіційної інформації про допуск до змагань обох українських команд. Але, звісно ж, зараз дуже хотілося отримати трохи простішого суперника. Тому перша радісна емоція, що гратимемо не проти московського «Динамо», одразу ж змінилася розчарованою емоцією, що жереб звів нас із «Хіміком» саме зараз, а не у другому раунді кваліфікації. Бо тоді один із представників України гарантовано потрапляв би до групового етапу Ліги чемпіонів, а це – ого-го!

 

Не менш розчарований я і тим, що основних фаворитів кваліфікації – «Динамо», «Савіно Дель Бене», «Штутгарт» і ЛКС – жереб не звів між собою. Бо тепер поборотися за одну з трьох путівок до групового раунду змагань «Прометею» чи «Хіміку» буде значно складніше…

 

Що ж, залишається як слід підготуватися до протистояння з южненською командою. Одним із етапів цієї підготовки має стати наш візит до Туреччини, куди вирушаємо вже у неділю. Там протягом тижня проведемо шість спарингів, у тому числі проти трьох представників елітного турецького дивізіону. Сподіваюся, до матчів з «Хіміком» ми підійдемо у гарному фізичному та психологічному стані…»

 

Євген НІКОЛАЄВ, головний тренер «Хіміка»: «Чомусь саме так і очікував, що натрапимо на «Прометей». І не скажу, що дуже задоволений таким жеребом. Однак, маємо – що маємо. «Прометей» - значить, «Прометей». Принаймні, незважаючи на солідні зміни у складі цієї команди, в цілому, мені зрозуміло, якої гри можна від неї очікувати.

 

На жаль, готуватися до старту сезону вимушені вдома і без серйозних спарингів. Мали наперед домовленості з колективами із Казахстану та Білоруссю, проте через коронавірус усе «зламалося».

 

Щодо складу «Хіміка», то продовжуємо шукати оптимальні варіанти посилення на позиціях догравальниці і центральної блокуючої. Варіанти є, проте остаточні кандидатури ще не визначені.

 

Матч-відповідь вдома – це, скоріше, для нас плюс. Хоча досі неясно, чи буде дозволено проводити матчі за присутності глядачів, і в якій їхній кількості. Звичайно, хотілося б мати хорошу підтримку вболівальників, але, самі розумієте, це не нам вирішувати…»

…Трохи згодом відбулося жеребкування 1/16 Кубка Виклику. Там результати для представників України вийшли наступними: «Барком-Кажани» поміряються силами з румунським «Динамо» (Бухарест), а «Епіцентр-Подоляни» відзначать свій дебют на єврокубковій арені у протистоянні із сербським «Партизаном».

 

Перші матчі, відповідно, у Львові та Городку, відбудуться у період 8-10 жовтня, а поєдинки в гостях українські команди проведуть 13-15 жовтня.

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник