Вища ліга (жінки). 3-й тур. Хто навздогін за вінничанками й житомирянками?

21:50 | 13 ноября 2020
Вища ліга (жінки). Вища ліга (жінки). 3-й тур.  Хто навздогін за вінничанками й житомирянками?

«Білозгар-Медуніверситет» та ВК «Полісся-2» продовжили впевнений переможний рух у чемпіонаті 

 

Чотирма поєдинками у Харкові ознаменувалася перша частина змагальної програми звітного туру. Але, на жаль, серйозної інтриги у них не сталося. Попри завидні старання, місцеві «Харків’янка-ХНПУ» та КЗ «ХПКСП» ХОР у трьох сетах почергово зазнали поразок від «Білозгар-Медуніверситету» і ВК «Полісся-2». Таким чином, вінницька команда продовжила свій безпрограшний поступ у чемпіонаті, а житомирська, після єдиної поки поразки у стартовому турі саме від підопічних Юлії Якушевої, здобула четверту і п’яту перемоги поспіль.

Тепер після наступних матчів, що відбудуться 14-15 листопада, цікаво дізнатися, хто вийде спроможним скласти їм гідну компанію на вершині турнірної таблиці...

 

«Білозгар-Медуніверситет» продовжує переконливо рухатися до здійснення головної мрії в сезоні – повернути собі «прописку» в елітному дивізіоні. Реальність цього завдання вінничанки підкріплюють грою належного рівня, яскравим підтвердженням чого служить лише один, на даний момент, програний сет після семи поєдинків. Щоправда, зараз, у протистоянні з КЗ «ХПКСП» ХОР, ледь не сталося друга осічка. Завдяки зусиллям Ірини Бєлової, Ірини Ногіної та Катерини Ващук, харків’янки спромоглися нав’язати грізним суперницям гідну конкуренцію, і в стартовій партії вели перед – 15:10. Потім, не зважаючи на вдалий «зустрічний вогонь» у виконанні Валерії Якушевої та Дар’ї Ковальчук, усе одно мали чудові шанси – 23:21. Однак кілька власних помилок стали для них фатальними – 24:26, а в двох наступних сетах перевага вінничанок була вже беззаперечною – 25:16 і 25:15.

 

Трішки складніше, але теж цілком справедливо подвійний успіх відсвяткували і гравці ВК «Полісся-2». Завдяки бомбардирській сноровці Анни Шумейко та Марії Проценко, а також завдяки злагодженішим діям у захисті, підопічні Василя Палюри також впоралися зі своїм завданням у Харкові у мінімальних шести сетах. Таким чином, житомирська команда у таблиці, образно кажучи, продовжує насідати на п’яти команді вінницькій.

 

А ось чи стане хтось спроможним скласти їм компанію в статусі лідерів – багато в чому відповідь дадуть наступні матчі туру, що відбудуться 14-15 листопада. Зокрема, у центрі уваги будуть очні протистояння «ФОГТЛАНД» - «Львів’янка-ЛДУФК-СКІФ» та «Регіна-2-КЛІСП-ОСДЮСШОР» - «ФОГТЛАНД». Адже, нагадаємо, рівненська команда, як і «Білозгар-Медуніверситет», поки також виключно вигравала, а представниці Львова та Одеської області мають у пасиві лише по одній поразці…

 

Детальніше про календар і результати матчів можна дізнатися за наступним посиланням…

http://uvf-web.dataproject.com/CompetitionMatches.aspx?ID=34&PID=102

 

Прес-служба ГО ФВУ

 

 

Источник