Нове покоління чемпіонів визначилось у Броварах

19:12 | 30 января 2015
Сьогодні в Броварах завершився чемпіонат України серед дорослих віком до 23 років Подібний формат змагань з’явився лише цього року, оскільки в передолімпійський рік звичайний календар змагань зазнав деяких змін.

Сьогодні в Броварах завершився чемпіонат України серед дорослих віком до 23 років

Подібний формат змагань з’явився лише цього року, оскільки в передолімпійський рік звичайний календар змагань зазнав деяких змін. Так замість традиційного чемпіонату Європи навесні свої амбіції в Польші будуть демонструвати спортсмени молодші 23 років. А дорослі титуловані борці в цей час будуть готуватись до перших Європейських Ігор, що пройдуть в Азербайджані на початку червня.

Напередодні Олімпіади в Ріо всім шанувальникам боротьби буде цікаво подивитись на що здатне нове покоління. Власне в Броварах вчорашні юніори змагались саме за путівки на чемпіонат Європи серед спортсменів до 23 років.

Вже традиційно змагання проходили в атлетичному залі Вищого Броварського училища фізичної культури, чиї килими вже стали рідними для українських борців. Директор училища Олександр Чигирин завжди особисто присутній на відкритті, оскільки неодноразово підкреслював в інтервью, що вільна боротьба є одним з пріорітнетних видів спорту в училищі. Адже вихованці кафедри вільної боротьби завжди демонструють високі результати. Як на вітчизняних килимах так і на міжнародній арені.

За баталіями в залі уважно спостерігали головні тренери національних збірних команд з вільної та жіночої боротьби Руслан Савлохов та Володимир Євонов.

Президент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв наголосив на важливості участі молодих спортсменів у подібних змаганнях: «Для нас принципово важливо аби українські борці почали новий сезон з потужного старту. Для спортсменів це відмінна можливість продемонструвати своїм наставникам свою готовність до міжнародних змагань, свій технічний потенціал… Сподіваюсь сезон розпочнеться вдало, без травм.»

Серед переможців чемпіонату багато нових імен, сподіваємость перемога додасть їм наснаги аби працювати ще більше і стати гідною заміною нашим титулованим борцям. Цілком ймовірно, що саме ці хлопці і дівчата будуть захищати честь жовто-блакитного прапора на Іграх 2020 року в Токіо, а дехто можливо навіть наступного року поїде до Ріо-Де-Женейро. Але наразі до Олімпіади ще більше року і безліч важливих змагань. Найближчі – Кубок Тахті в Ірані, куди наші борці вирушать на початку лютого.

Президент Асоціації, Олімпійських чемпіон Ельбрус Тедеєв з вланого досвіду знає, що необхідно аби перемагати, тому побажав команді впевненості на іранських килимах: «Сподіваюсь наші хлопці продемонструють свою чоловічу вдачу, аби іранські глядачі залишились задоволені видовищною, вольовою боротьбою української команди. В першу чергу спортсмен сам повинен отримувати від своєї боротьби максимум задоволення. Необхідно не соромитись використовувати весь свій технічний арсенал, проводити максимум прийомів. Не важливо іранський це килим, американський чи іншої країни – всі люблять сильних, вольових спортсменів, всі поважають чемпіонів.

Звичайно буде дещо складно – емоційна публіка, потужні суперники і налаштовуватись потрібно дуже серйозно. Але яскраві прийоми, красива боротьба приводить в захват будь-яку публіку, тим більше іранську. Я ще раз повторюсь, але в першу чергу потрібно самого себе дивувати фізичною витривалістю, радувати влучними прийомами... А публіка завжди буде аплодувати переможцю, в будь-якій країні!»

Наші кадети вже завоювали кілька медалей на Кубку Ядегар Імам і Ірані, який відбувався практично в той самий час, що і чемпіонат України. Сподіваємося доросла команда також покаже гарний результат на Кубку Тахті. Нагадаємо, що минулого року срібло Кубку Тахті завоював Василь Федоришин, а Павло Олійник здобув бронзову нагороду.

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція