Оголошені претенденти на спортивний «Оскар»

15:55 | 12 марта 2015
8 квітня у Київському національному академічному театрі оперети відбудеться Всеукраїнська церемонія нагородження «Герої спортивного року-2014».

8 квітня у Київському національному академічному театрі оперети відбудеться Всеукраїнська церемонія нагородження «Герої спортивного року-2014».

Організатори заходу - Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту України. «Герої спортивного року» – це національний спортивний «Оскар», покликаний визначити та нагородити кращих спортсменів, тренерів, команди та фахівців з усіх видів спорту.

Сьогодні під час засідання Української Академії спорту про деталі та особливості проведення цьогорічної церемонії повідомила президент Української Академії спорту Ніна Уманець. Нагадаємо, що Українська Академія спорту була створена за ініціативи президента НОК Сергія Бубки у 2007 році. До неї увійшли легендарні спортсмени, що завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в олімпійській історії.

 Основна мета Академії – популяризація спорту, поширення олімпійських ідеалів. Протягом року її члени беруть активну участь у проведенні різноманітних благодійних та просвітницьких акціях НОКу, зокрема на них, покладено й визначення переможців Всеукраїнської церемонії «Герої спортивного року».

Перед «академіками» стоїть непростий вибір – обрати найдостойніших. Рік 2014-й став успішним для наших спортсменів, сповнений яскравими моментами та перемогами на зимових Олімпійських та Паралімпійських іграх у Сочі, Юнацькій Олімпіаді в китайському Нанкіні, а також на чемпіонатах світу та Європи з різних видів спорту.

Президент Української академії спорту Ніна Уманець нагадала процедуру обрання номінантів.

«Сама процедура, як завжди, була прозорою та демократичною. Спочатку, експертна комісія спеціалістів НОК України та Мінмолодьспорту провела детальний аналіз, підготувавши розширений список претендентів по кожній з номінацій. Після цього свою думку висловили 236 представників загальнонаціональних та регіональних мас-медіа майже з усієї країни. За підсумками усіх журналістських анкет сформовані трійки претендентів, які набрали найбільшу кількість голосів», - зазначила Ніна Дмитрівна.

Сьогодні шляхом таємного голосування «академіки» оберуть переможців у 9 номінаціях, а вже під час самої церемонії про них дізнається вся країна.

На фото: Президент Асоціації спортивної боротьби, Олімпійський чемпіон - Ельбрус Тедеєв та Олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені на засіданні ради атлетів

Під час свого сьогоднішнього засідання Українська Академія спорту розгляне питання щодовстановлення спеціальних нагород Церемонії.

В свою чергу, всі прихильники спорту зможуть взяти участь у виборі переможців серед чоловіків та жінок у номінації «Герой українського спорту», яке шляхом інтерактивного голосування триватиме з 12 по 22 березня на офіційному сайті Національного олімпійського комітету, а також в олімпійських групах НОК у соціальних мережах.

На завершення засідання Української Академії спорту Ніна Уманець запросила усіх завітати на IX Всеукраїнську церемонію «Герої спортивного року» і першими дізнатись найкращих атлетів спортивного 2014 року.

Серед кандидатів звичайно є і борці.

Найкращий спортсмен року

Жан БЕЛЕНЮК – бронзовий призер чемпіонату світу, чемпіон Європи з греко-римської боротьби (85кг);

Олег ВЕРНЯЄВ – чемпіон світу та Європи зі спортивної гімнастики (вправи на брусах), бронзовий призер чемпіонату Європи (опорний стрибок, командна першість);

Юрій ЧЕБАН – чемпіон світу з веслування на каное (спринт), срібний призер чемпіонату світу (естафета)

Найкраща спортсменка року

Віта СЕМЕРЕНКО – чемпіонка ХХІІ зимових Олімпійських ігор з біатлону (естафета), бронзова призерка Олімпійських ігор (спринт);

Юлія ТКАЧ – чемпіонка світу з боротьби, бронзова призерка чемпіонату Європи (63кг);

Ольга ХАРЛАН – чемпіонка світу та Європи з фехтування в індивідуальній першості, бронзова призерка чемпіонату світу та Європи в командній першості (шабля);

Сенсація року

Чоловіча четвірка-парна з академічного веслування у складі Івана ДОВГОДЬКА, Артема МОРОЗОВА, Олександра НАДТОКИ, Дмитра МІХАЯ – чемпіони світу та Європи з академічного веслування;

Анна СОЛОВЕЙ – срібна призерка чемпіонату світу з велоспорту-шосе (індивідуальна гонка);

Юлія ТКАЧ – чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з боротьби (63кг)

Переможець "Спортивна слава України" буде визначений Українською Академією спорту. А от в номінації "Герой українського спорту" переможець буде оголошений під час церемонії за підсумками голосування, яке проходитиме на офіційному сайті НОК України та в групах «НОК України/Олімпійська команда» у соціальних мережах:

«Вконтакте» (https://vk.com/olympicua),

«Facebook» (https://www.facebook.com/olympicua) та

«Google+» (https://plus.google.com/+OlympicUA). 

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція