Олександр Доровський: «Сильна молодь - це майбутнє нації»

15:40 | 22 апреля 2015
Генеральний директор фармацевтичної фірми «Здоров"я» розповів про важливість підтримки спорту У зв"язку з нещодавнім чемпіонатом України та іншими великими харківськими турнірами ми вже не раз згадували про головного спонсора цих змагань - фармацевтичну компанію «Здоров"я».

Генеральний директор фармацевтичної фірми «Здоров"я» розповів про важливість підтримки спорту

У зв"язку з нещодавнім чемпіонатом України та іншими великими харківськими турнірами ми вже не раз згадували про головного спонсора цих змагань - фармацевтичну компанію «Здоров"я». Тому прийшов час поспілкуватися особисто з генеральним директором Олександром Доровським, який став надійним партнером для Асоціації спортивної боротьби України.

- За останній час в Харкові пройшло багато серйозних борцівських змагань.

- Так, тільки за останні два роки ми проводимо вже третій чемпіонат України. Торік провели юніорський чемпіонат, взимку - перехідний чемпіонат країни серед спортсменів до 23 років і ось зараз чемпіонат серед дорослих відразу за трьома видами боротьби. Також ми пишаємося нашим турніром, пам"яті чудового тренера Леоніда Дуная, ці змагання з кожним роком набирають обертів і привертають увагу не лише вітчизняних, а й зарубіжних спортсменів. Восени, можливо, знову проведемо юнацький чемпіонат України. Планів багато.

- Олександре Вікторовичу, розкажіть, чому Ви звернули увагу саме на боротьбу? Що саме зацікавило вас в цьому виді спорту?

- Все просто - я сам займався боротьбою. Свого часу багаторазово перемагав на обласних та міських юнацьких змаганнях. Коли мій перший тренер переїхав в інше місто, я потрапив до його наставника - легендарного харківського тренера Леоніду Дуная. Боротьба навчила мене прагнути до перемоги, не відступати ні за яких обставин. Я люблю й інші види єдиноборств, незважаючи на травми хребта і зараз відвідую боксерський зал. Боксом займаються мої діти, тому намагаюся підтримувати і цей вид спорту.

До того ж у нас в Харкові дуже багато сильних борців. Ібрагім Алдатов, Ален Засєєв, інші хлопці, що демонструють результат на міжнародних килимах. Тому намагаємося постійно тримати контакт з тренерами, підтримувати їх. Тісно співпрацюємо з головним тренером чоловічої молодіжної збірної Вадимом Тасоєвим. Дуже важливо не обділяти увагою юних спортсменів, тому також проводили «Шкільні Ігри».
Наша компанія за здоровий спосіб життя. Сильна молодь - це майбутнє нації, - це сильна Україна.

- Це була Ваша ініціатива провести чемпіонат країни у Харкові, адже зараз далеко не кожне місто здатне провести змагання такого рівня?

- Так. Це була особисто моя ініціатива. Ми ще торік обговорювали це питання з президентом Асоціації Ельбрусом Тедеєвим та головним тренером чоловічої збірної Русланом Савлоховим. Разом думали, як краще організувати цю подію. Тому спочатку вирішили спробувати і провести чемпіонати країни до 21 року і до 23 років. Зараз всім непросто, але не можна забувати про спорт, про молодь. Молоді люди повинні бути зайняті, повинні розвиватися. Тільки тоді ми з упевненістю зможемо дивитися в майбутнє.

- Хто підтримував Вас у цьому починанні?

- У першу чергу хотів би подякувати Ельбрусу Тедеєву і Руслану Савлохову, вони всією душею вболівають за наш вид спорту. Вони на власному ентузіазмі просувають наш вид спорту і результати їх роботи одразу помітні, коли наші хлопці повертаються з медалями вищої гідності з різних куточків планети. Борці ніколи не поверталися з Олімпіади без медалей, і незважаючи на складний час зараз теж є чимало претендентів на медалі Ріо-де-Жанейро. Ельбрус Сосланович і Руслан Сосланович не просто мої друзі, з ними приємно співпрацювати і я б хотів, щоб вони частіше приїжджали до Харкова.


Також хотів би подякувати нашим партнерам Сергію Куценко та Олегу Рожкевичу, заводу «Червона зірка». Наш чемпіонат вшанував своєю присутністю губернатор області Ігор Райнін, це говорить про значущість змагань, про те, що у нас є діалог з владою, що керівництво області приділяє спорту пріоритетну увагу.


- Ви успішно впоралися з поставленими завданнями. Чи є бажання продовжити?

- Є! Адже я не один у Харкові, хто любить боротьбу. У нас багато бізнесменів, які люблять спорт і особливо силові види спорту, вони теж готові підтримувати єдиноборства. Тому поки будемо здорові - будемо проводити турніри та чемпіонати різних рівнів. У нас чудова Федерація і нам багато чого під силу.

- До Олімпіади залишився всього рік, думали Ви про заснування премій або інших заохочень для чемпіонів? Можливо залучити спортсменів в рекламу компанію, як це прийнято закордоном?

- Звичайно! Вже зараз ми будемо «одягати» нашу збірну на чемпіонат світу. І я хочу, щоб у них була найкраще в світі екіпірування. Звичайно будемо вирішувати питання зі стипендіями для переможців Олімпіади. У кожного спортсмена повинна бути мотивація, він повинен розуміти за що бореться і тоді він буде трудитися ще наполегливіше. Дай Бог, щоб у нас був Олімпійський чемпіон і тоді дійсно можна буде зробити його обличчям рекламної компанії.

- Розкажіть будь ласка ви, про компанію?

- Фірма «Здоров"я» - один з лідерів на фармацевтичному ринку і одне з найбільших підприємств України. А за кількістю найменувань і розроблюваних препаратів - ми перші. Тільки цього року ми запустимо 27 нових препаратів. Важливим моментом є соціальна позиція компанії - наші препарати не тільки якісні, але й доступні. Завдяки європейським інвестиціям компанією запущена процедура реєстрації в Європі, вироблених в Україні лікарських засобів. Не дивлячись на економічну ситуацію на Україні і складний період для розширення виробництва, в планах наших європейських акціонерів продовжувати інвестиції в компанію.
У нас чудовий колектив, на підприємстві трудитися близько трьох тисяч чоловік.

Довідка:
Фармацевтична компанія «Здоров"я» це:
- Флагман вітчизняної фармацевтичної індустрії - сучасне високотехнологічне підприємство, рівень виробництва якого відповідає всім міжнародним вимогам GMP, застосовуваним до лікарських препаратів.
- 108-річний досвід роботи.
- Компанія, яка входить до ТОП-5 найбільших виробників лікарських препаратів в Україні.
- Українська компанія з європейськими інвестиціями.
- Більше 320 найменувань лікарських засобів всіх фармакотерапевтичних груп.
Компанія, яка вивела на ринок 13 оригінальних лікарських препаратів (Апіпрост, Глутаргин, Глутаргин Алкоклін, Інфларакс, Кардіоаргінін-Здоров"я, Артіфлекс, ХеппіДерм плюс, Плантаглюцид-Здоров"я, Проалор, Факовіт, Фітоліт, Фладекс, Флорісед-Здоров"я).
- Постійні інвестиції в технічне переоснащення та підготовку персоналу.
- Інвестиції в розробку нових препаратів, які дозволяють виводити на ринок за рік у середньому 10-20 препаратів-генериків і 1-2 оригінальних препарату.
- Найбільш велике в Україні фітохімічне виробництво, випускає рослинні препарати в різних лікарських формах.
- Лідер за обсягами реалізації препаратів в країни СНД серед українських виробників.
- Престижні національні та міжнародні перемоги і нагороди.
- Активна участь в освітніх проектах: створення кафедри промислової фармації та економіки на виробничій базі компанії, єдиною в Україні, розташованої на території фармацевтичного заводу.
- Участь у різних соціальних проектах:
- Забезпечення населення сучасними, високоякісними препаратами,
- Спонсорська допомога дітям, які страждають на ДЦП (шефство над Комаровським дитячим будинком),
- Виділення коштів на відновлення православних храмів, будівництво нового православного храму Святих Дружин Мироносиць у Харкові,
- Матеріальна допомога не працюючим пенсіонерам та ветеранам війни,
- Допомога силам АТО, допомога ліками госпіталям Міністерства охорони здоров"я і Міністерства оборони України, допомога медикаментами Міністерству з надзвичайних ситуацій, Ізюмської центральної міської лікарні, Харківської військової частини А-3306, обласній лікарні ім. Мечникова р Дніпропетровська та військової частини А-4615 в Дніпропетровську, співпраця з Харківським військовим госпіталем, передача автомобіля ВСУ для потреб АТО.


Сайт - http://www.zt.com.ua/

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція