Золото, дві бронзи і одна ліцензія для України

07:10 | 12 сентября 2015
  Жіноча боротьба 60 кг Ось вже п"ятий рік поспіль українська жіноча збірна доводить, що є однією з найпотужніших команд на планеті.

 

Жіноча боротьба 60 кг

Ось вже п"ятий рік поспіль українська жіноча збірна доводить, що є однією з найпотужніших команд на планеті. Олександра Когут, Ганна Василенко, Аліна Махиня, Юіля Ткач і ось тепер Оксана Гергель, нова чемпіонка світу!!!

В першій сутичці Оксана з рахунком 5:0 здолала канадську спортсменку, володарку кубку Канади, срібну призерку Панамериканського чемпіонату Бріан Грехем. Колишня співвітчизниця, срібна призерка чемпіонату Європи Ірина Нетреба також поступилася у чвертьфіналі. Американка Лей Евелін Джейнс, переможниця престижного турніру Девіда Шульца та призерка Кубку світу не змогла вирвати в Гергель жодного балу і пропустила українку в півфінал. 

Фінал виявився непростим, адже суперницею молодою Оксани стала минулорічна чемпіонка світу, багаторазова призерка чемпіонатів Азії, монгольска борчиня Сукхі. В напруженій боротьбі перемога була за українкою - рахунок 10:7 і на честь Оксани лунає гімн України! 

Вітаємо спортсменку та тренерський штаб! Це була напружена та красива боротьба!

Вільна боротьба 61 кг

Василь Шуптар розпочав свій шлях до медалі з кваліфікації де здобув блискучу перемогу над іранським борцем Бехнамом Ехсанпуром, який є віце-чемпіоном Азії та володарем Кубку світу. Наступний суперник був не менш складним - чемпіон Європейських Ігор, досвідчений і титулований Олександр Богомоєв з Росії. Та Василь все ж таки одержав перемогу і пройшов до чвертьфіналу. Призер Кубку світу Мунір Актас з Туреччини не зміг вирвати у Василя жодного балу і поступився з рахунком 2:0. 

І тільки Номін Батболд з Монголії, багаторазовий призер Азії та Азіатських Ігор завадив Шуптару пройти до фіналу. В бронзовму фіналі Василя чекав теж гідний суперник - призер Азіатських Ігор та чемпіонатів Азії Байранг з Індії. Проте у запеклій боротьбі Василь все ж таки завоював бронзову медаль і захоплення всіх шанувальників боротьби.

Вільна боротьба 97 кг

Павло Олійник будучи одним з фаворитів змагань поступився з невеликим розривом у першій сутичці майбутньому чемпіону, господарю килима Келі Снайдеру, який також є діючим чемпіоном Панамериканських ігор. Проте у втішних сутичках Павло не віддав суперникам жодного балу і переміг сперше поляка Радослава Барана, а потім багаторазового призера Панамериканських Ігор та чемпіонатів Діаса Роберті. 

У бронзовому фіналі Павла було не зупинити, іранець Абас Тахан намагався чинити опір, та українець був сильнішим. 

Вітаємо всіх спортсменів та тренерів з успішним виступом. Нажаль, олімпійскьку ліцензію завоював лише Павло Олійник, оскільки Ібрагім Алдатов вибув на стадії чвертьфіналу, а категорії 60 кг у жінок та 61 кг у чоловіків є неолімпійськими.

 

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція