Олег Кравченко: «Попереду в нас ще чимало перемог»

15:25 | 13 сентября 2015
Віце-президент Асоціації спортивної боротьби привітав спортсменів з успішним виступом на чемпіонаті світу - Як оцінюєте виступи наших спортсменів 9 медалей, це багато чи мало? - Вважаю, що всі хлопці та дівчата відборолися добре і показали хороший результат.

Віце-президент Асоціації спортивної боротьби привітав спортсменів з успішним виступом на чемпіонаті світу

- Як оцінюєте виступи наших спортсменів 9 медалей, це багато чи мало?

- Вважаю, що всі хлопці та дівчата відборолися добре і показали хороший результат. Цього року в нас був дуже насичений сезон. Чоловічі збірні стартували успішним виступом на Кубку Тахті, пройшли чимало інших престижних турнірів. Всі три команди з усіх видів боротьби гідно виступили на Європейських Іграх і підійшли до головного старту у повній бойовій готовності. Ми дійсно дуже серйозно готувалися, тому нинішній результат був цілком закономірним.

Звичайно хотілося б ще більше медалей, більше олімпійських ліцензій. Але загалом я задоволений виступом. Ті спортсмени, котрим не вдалося завоювати медалі усвідомили свої помилки, свої слабкі сторони. Вважаю, що не потрібно себе картати – потрібно далі наполегливо працювати і вірю, що попереду в нас ще чимало перемог.

- Хто був важчим суперником для наших борців на чемпіонаті – їх опоненти по килиму чи нервозність?

- Всі дійсно старались і боролись на межі своїх сил, адже абсолютно всі суперники були дуже серйозними. Але Лас-Вегас показав, що перший крок до перемоги – це перемога над стресом. Декотрим спортсменам дійсно завадив тягар відповідальності, нервозність і вони не змогли повністю розкрити свій потенціал, продемонструвати свої можливості та технічний арсенал. Тому їм необхідно навчитися долати своє хвилювання і зосереджуватись включно на боротьбі, а не на титулах суперника. Хотів би відзначити Армена Варданяна, який дуже гідно пройшов всю дистанцію до фіналу і завоював срібну медаль. Для багатьох фахівців це стало несподіванкою, але наш досвідчений борець продемонстрував не тільки красиву боротьбу, але й чоловічий характер.

- Олег Миколайовичу, розкажіть буль ласка, як публіка сприймала наших борців?

- В Америці дійсно люблять боротьбу, організаторам вдалося влаштувати неймовірне шоу, справжнє свято боротьби. Як правильно зауважив наш новоспечений чемпіон світу Жан Беленюк: «Американці вболівають не за прапор, вони вболівають за красиву боротьбу. Щоб завоювати їхні серця потрібно тішити їх видовищними прийомами». Він добре відчув цю підтримку, це захоплення, коли глядачі усвідомили, його потенціал. Вони дійсно щиро раділи його перемозі.

-  Завтра ви та команда повертаєтесь в Україну, вже можна робити підсумки. Які емоції залишив у вас чемпіонат світу?

- Насправді світова столиця розваг досить спецефічне місце для проведення таких відповідальних змагань. Але всі наші спортсмени гідно здолали всі спокуси і зосередились на своєму завданні. Всі ми, чоловічі збірні та жіноча команда відчули себе однією родиною, в нас один килим – одна країна на всіх. Всі члени команди дуже підтримували один одного і на трибунах, і на побутовому рівні, всі вболівали один за одного.

Хотів би привітати всіх спортсменів з прекрасним виступом, я дуже радий за всіх хто завоював медалі та ліцензії. Також вітаю головних тренерів команд Руслана Савлохова, Артура Дзігасова та Володимира Євонова – саме завдяки їх щоденній кропіткій праці ми маємо такий результат. В нас прекрасний тренерский штаб – всі працювали дуже злагоджено. Ще раз вітаю всіх хто причетний до успіху нашої команди, та всіх шанувальників боротьби – там за океаном ми дійсно відчували вашу підтримку. 

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція