Борці повернулись додому з медалями

11:25 | 15 сентября 2015
9 медалей завоювали українські борці на чемпіонаті світу в Лас-Вегасі Нарешті всі збірні команди повернулись додому зі Сполучених Штатів, де минулого тижня проходив чемпіонат світу з боротьби.

9 медалей завоювали українські борці на чемпіонаті світу в Лас-Вегасі

Нарешті всі збірні команди повернулись додому зі Сполучених Штатів, де минулого тижня проходив чемпіонат світу з боротьби. Жіночу команду в аеропорту Бориспіль зустрічали не тільки родичі та друзі, але й заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул та перша Олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені.

Наші дівчата, під керівництвом Володимира Євонова, вкотре підтвердили, що є однією з найпотужніших команд на планеті. Цього року гімн України грав на честь молодої спортсменки Оксани Гергель, що завоювала золоту медаль у категорії 60 кг.

Фаворитка змагань, чемпіонка світу та Європи Юлія Ткач завоювала бронзову нагороду у вазі 63 кг, а найголовніше здобула першу олімпійську ліцензію! «Найголовнішим завданням для мене було завоювати ліцензію – зізнається Юлія Ткач – адже це забеспечує путівку на Олімпійські Ігри. Але звичайно хотілося також мати медаль і тому не варто гнівити Бога – я дійсно дуже задоволена бронзовою нагородою. Також я дуже тішуся успіхом наших молодих дівчат, які вперше реалізувалися на дорослому чемпіонаті світу і мають медальки.

Зараз я трішки відпочину, наберуся сил та наснаги аби працювати далі, а вже наприкінці жовтня в нас розпочинається навчально-тренувальний збір, і в листопаді бде Кубок Європейських Націй.»

Для Тетяни Кіт ці змагання були дебютом на дорослому рівні і тому є підстави говорити про великі перспективи молодої спортсменки. « Моя категорія не є в Олімпійській програмі, але я дуже задоволена медаллю. Можливо наступного року я спробую свої сили в олімпійській вазі, але загалом бльше налаштовуюсь на Олімпіаду 2020 року. – розповідає призерка чемпіонату Тетяна Кіт - 1 вересня  мені виповнився 21 рік і я зробила собі подарунок у вигляді медалі. На подібних змаганнях всі суперники надзвичайно небезпечні, не можна когось недооцінювати, тому я дуже хвилвалась перед кожною сутичкою. Напевно найважче було морально з росіянкою, вона досвідчена титулована борчиня, в мене був шанс перемогти, але певно десь я перегоріла. Також дуже нервувала перед бронзовим фіналом, але як казав мій перший тренер Олег Сазонов: «Мандраж потрібно перетворювати в кураж»

Сьогодні до Києва повернулась і чоловіча команда, в Борисполі їх зустрічав головний тренер збірної Руслан Савлохов. Наші хлопці завоювали дві бронзові нагороди та олімпійську ліцензію у вазі 97 кг.

Павло Олійник не новачок на міжнародних килимах – його знають, його боротьбу вивчають, але він завжди впевнений в своїх силах: «Не можу сказати, що хвилювався перед змаганнями. Я завжди налаштовуюсь тільки на перемогу. Дуже хотілося стати першим, адже мав хорошу підготовку. Але цього разу звичайно першочергове завдання було здобути ліцензію для країни. Напевно найважчою була перша сутичка, мені завжди потрібно спершу «продихатись» і тоді вже йти далі до мети.»

Василь Шуптар вже має в арсеналі бронзову медаль європейського гатунку і тепер здобув ще й світову: «Ми мали досить часу для адаптації до часових поясів, адже приїхали за 10 днів до змагань. Раніше я нервував перед турнірами, погано спав, а цього разу нормально все пройшло. Їхав тільки за медаллю. В мене цього разу всі сутички були непростими, перша з іранцем, потім росіянин, турок – всі титуловані та досвідчені борці. Але потрбно вірити в себе і боротися наповну. – розповів Василь, тільки но зійшовши з літака. - Часу на відпочинок в мене не буде. Вже за 4 дні буду боротися в Німеччині і Бундес-Лізі, але буду пробувати себе в олімпійській вазі 66 кг.»

До уваги преси - 17 вересня в конференц-залі Міністерства молоді та спорту, о 12.00 відбудеться зустріч з чемпіонами, призерами чемпіонату світу та наставниками збіних команд. 

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція