Оксана Гергель : «Тепер буду захищати титул»

13:10 | 18 сентября 2015
Чемпіонка світу розповіла про свій шлях до золота - Дуже хвилювалися перед поїздкою? - Напередодні відповідальних стартів завжди присутня певна нервозність.

Чемпіонка світу розповіла про свій шлях до золота

- Дуже хвилювалися перед поїздкою?

- Напередодні відповідальних стартів завжди присутня певна нервозність. Але цього разу я не особливо хвилювалась – моя вагова категорія не  олімпійською і тому кількість учасниць в цій вазі дещо менша, ніж там де розігрувались ліцензії. Дуже хвилювалась перед сутичкою за вихід в фінал – адже це вже почалась боротьба за медаль.  Ну і звісно перед фінальною сутичкою. Бо з однією сторони вже є гарантована медаль, але хотілося мати пояс, титул чемпіонки світу.

- Як проходила адаптація, адже нашим спортсменам довелось адаптовуватись до зміни клімату, часових поясів...

- Перший час було трішки важко. Але в нас була можливість акліматизуватися. Ми кожен день мали тренування, працювали на килимі. Практично була та сама підготовка, що і на тренувальних зборах вдома. Лише в перший день ми мали відпочинок, а всі решта десять нів ми тренувалися.

- Встигли побачити місто – адже Лас-Вегас- це світова столиця розваг?

- Так, трішки гуляли містом, але вдень там немає нічого цікавого. Тільки ввечері запалюються вогні і ти бачиш зовсім іншу картину. Все дуже яскраве, все світиться і найперше що кидається в очі – шалена кількість гральних автоматів. Але моє особисте враження від Лас-Вегасу – це те, що саме там я стала чемпіонкою світу.

- На чемпіонатах світу простих суперників не буває, але все ж таки – яка сутичка змусила вас нервувати?

- Дійсно всі суперниці були непростими. Кожна сутичка була важка. Але напевно найважчим суперником завжди є той, кого ти дуже добре знаєш. Тому в Лас-Вегасі найважчою для мене була сутичка з Іриною Нетребою, котра зараз виступає за Азербайджан. Тому, що ми свого часу тренувалися в одному залі у Львові і дуже добре знаємо одна одну.

- Як гадаєте в чому ваша перевага була, в чому секрет перемоги?

- Відверто кажучи, навіть не знаю. Можливо, я морально була стійкіша за інших. Напевно мала дуже сильну волю до перемоги.

- Кому крім себе ви вдячні за свій результат?

- Звичайно в першу чергу хочу подякувати своїм тренерам, які підтримували та вірили в  мене. Я вдячна Асоціації спортивної боротьби за ті умови, яке керівництво створює нам для тренувань, вдячна директору Олімпійської бази в Конча-Заспі, яка стала для нас другою домівкою. Вдячна батькам та всім хто за мене вболівав.

- Досвідчені спортсмени кажуть, що деколи важче втримати титул, ніж завоювати його вперше. Напевно тепер вам доведеться працювати ще наполегливіше?

- Так, титул це ще й відповідальність, від тебе чекатимуть більшого і потрібно підтримувати цей статус, захищати титул.

- Скільки часу будете відпочивати зараз?

- Не знаю, наскільки тренер відпустить. Перші кілька днів я хотіла тільки спати, бо був дуже важкий переліт.

 

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція