Тренінги для тренерів

13:10 | 19 декабря 2015
На Олімпійській базі в Конча-Заспі завершився міжнародний тренерський семінар для молодих тренерів з вільної та греко-римської боротьби Захід організований Асоціацією спортивної боротьби України та Об"єднаним світом боротьби, за підтримки постійного партнера Національного Олімпійського комітету.

На Олімпійській базі в Конча-Заспі завершився міжнародний тренерський семінар для молодих тренерів з вільної та греко-римської боротьби

Захід організований Асоціацією спортивної боротьби України та Об"єднаним світом боротьби, за підтримки постійного партнера Національного Олімпійського комітету. Цього разу участь в заході взяли 30 молодих спеціалістів з різних куточків України. Їхніми тренерами виступили інструктори UWW Андрій Воронцов зі Сполучених Штатів Америки та Вінсент Ака з Франції.

«Я сам українець, - розповів Андрій Воронцов ukrwrestling.com - тому мені було надзвичайно приємно побачити відкритість учасників. Відверто кажучи я не сподівався, що люди будуть настільки спраглі до нових знань. Дуже приємно, що всі показали результати і успішно склали іспити. Це переконало нас, що знання були доставлені туди де вони були необхідні, і нові навики будуть застосовані на місцях.

United World Wrestling зараз проводить подібні тестові семінари в різних країнах, оскільки ми хочемо стандартизувати тренерську кваліфікацію по всьому світу. Україна стала другою країною, де ми провели семінар першого рівня. Перший семінар проходив у Грузії.

Україна традиційно одна з найпотужніших борцівських країн світу, тому коли ми сюди їхали, дещо хвилювалися, що нас не сприймуть, адже тут потужна відпрацьована школа боротьби. Але як Грузія, так і Україна підтвердили, що навпаки потужні федерації, з вдячністю та зацікавленістю сприймають нові знання. Мене дуже тішить, що всі учасники курсів залишись задоволені.

Контент семінарів «другого рівня» був затверджений буквально два тижні назад і на 2016 рік планується лише кілька семінарів. Тому особисто мені дуже би хотілося аби один з них відбувся в Україні, аби наші сьогоднішні випускники могли продовжити навчання. І також сподіваюся буде нагода провести ще один семінар «першого рівня» аби залучити більшу кількість тренерів, оскільки ми побачили справній інтерес, але на жаль не всі бажаючи змогли потрапити. Кількість учасників суворо лімітована, адже під час занять повинен бути індивідуальний підхід, тому сподіваємось це не останні курси в Україні.»

Тренінги відбувалися, як в практичній площині так і в теоретичній. А в п"ятницю усі учасники успішно склали письмовий іспит, та отримали відповідні сертифікати, про завершення першого рівня курсів UWW .

Особливу увагу консультанти приділяли психологічним аспектам тренерської роботи. Адже всім відомо, що робота тренера не лише на килимі – справжній наставник виховує не просто спортсмена, котрий здатен перемагати, він виховує в першу чергу Людину з високими моральними принципами та стійкою психікою. Тому окремі заняття присвячено борцівським цінностям гармонійного розвитку, моральному кодексу тренера, де були розглянуті основні антидопінгові правила, а також ціла лекція була присвячена тому, як зробити боротьбу привабливішою, як залучати молодих спортсменів, як спілкуватися з батьками.

Кожного дня, після навчальної частини, тренери мали можливість обговорити почуте та побачене, задати свої питання.

«Вважаю, що подібні семінари необхідні не лише для тренерів-початківців, але й для досвідчених тренерів. Ми почули неймовірно багато цікавих речей, побачили багато різних підходів до нашої справи. Зрозуміли основну мету, для чого ці курси створюються – для того аби розвивати боротьбу, аби наш спорт став цікавішим, різноманітнішим, аби ми працювали не лише на результат, але й ще більше заохочували дітей. Дуже важливо, що був обраний ігровий напрямок, як привернути увагу дітей, як зацікавити їх, як відволікти від комп"ютерів та інших спокус. - розповідає Максим Рипунов зі Славянська – Була можливість обмінятися досвідом з тренерами з інших регіонів. Ми самі побачили власні плюси та недоліки, тепер знатимемо над чим працювати. Інструктори намагались дати нам максимум знань, дуже допомагали. Але особисто я вважаю, що незважаючи на те що ми завершили ці курси, нам всім ще є над чим працювати і куди рухатись. Дуже хотілося б і надалі продовжити навчання за цією системою.»

Його колега Віталій Жданов згідний зі сказаним: «На семінарі були підняті надзвичайно актуальні питання – як забрати наших дітей з вулиці. Тому, коли ми повернемось в Славянськ, та й думаю інші тренера з інших міст також, ми будемо ділитися отриманими знаннями з нашими колегами. Ми дійсно отримали надзвичайно великий досвід, як в організаційному аспекті, так і в методичному. Всім надзвичайно сподобалось, тому від імені всіх учасників хотів и подякувати Асоціації спортивної боротьби, United World Wrestling, Олімпійському Комітету за проведення цього семінару. Впевнений, що такі заходи вкрай необхідні, аби залучати абсолютно всіх тренерів, спрямовувати їх, допомагати в щоденній роботі, оскільки зараз в країні занадто багато дітей, які потребують уваги та опіки.»

Але окрім суто теоритичної частини, були і практичні заняття на килимі, разом з чоловічої збірною України, яка зараз проходить навчально-тренувальний збір в Конча-Заспі. Протягом чотирьох днів були розглянуті всі основні моменти: захвати, атаки, контроль, дистанція, стійки, позиції партеру, туше, захист…

Вашій увазі відео з урочистої церемонії вручення дипломів

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція