Роман Павлов: «В Україні достатньо сильний суддівський корпус»

10:55 | 22 декабря 2015
Суддя Олімпійської категорії повернувся з семінару UWW для суддів в Сочі і поділився своєю думкою про нововведення - Ви єдиний, хто брав участь у семінарі від України?- На семінар в Сочі були запрошені судді з усього світу які мають найвищу суддівську категорію (суддя олімпійської категорії 1-S) від України у семінарі брав участь тільки я.

Суддя Олімпійської категорії повернувся з семінару UWW для суддів в Сочі і поділився своєю думкою про нововведення


- Ви єдиний, хто брав участь у семінарі від України?
- На семінар в Сочі були запрошені судді з усього світу які мають найвищу суддівську категорію (суддя олімпійської категорії 1-S) від України у семінарі брав участь тільки я. Також в Сочі проходив семінар інструкторів і супервайзерів і засідання членів бюро UWW

- Як загалом українські судді сприйняли зміни - працювати стало легше чи навпаки? 

- Протягом 2015 року на наших національних чемпіонатах проходили семінари щоб ознайомити суддів зі змінами в правилах UWW. Так само наші судді які мають Міжнародну категорію регулярно беруть участь і обслуговують міжнародні змагання. В цілому суддівський корпус в Україні досить сильний і успішно виконує свої обов"язки на внутрішніх Чемпіонатах.

- Як особисто ви оцінюєте нові зміни?
- Моя думка що нинішні зміни в правилах більш об"єктивно дозволяють визначити переможця,
також, я вважаю, що нинішні зміни в правилах стимулюють борців проводити дії, робити прийоми і вести більш активно сутичку, що в свою чергу відіб"ється на видовищності нашого виду спорту!

- Які моменти залишаються спірними чи все прописано досить чітко?
- Звичайно ж спірні моменти залишилися але їх стало значно менше. Наприклад спірними моментами можна назвати дії які проводяться за килим, також спірна ситуація з визначенням пасивності!

- Ви крім суддівства, ще займаєтеся тренерською діяльністю, з цієї позиції, що вам подобається в нових правилах?
- Як тренер я можу сказати що нинішні зміни в правилах не карають борця який виконує прийоми і це дуже позитивний момент!

- До чого потрібно бути готовим спортсменам і тренерам з олімпійськими амбіціями? На які нововведення в першу чергу звернути увагу?
- Боротьба як олімпійський вид спорту дуже активно розвивається, з кожним світовим чемпіонатом кількість країн учасників помітно зростає, відповідно конкуренція збільшується. Спортсмени та тренери з олімпійськими амбіціями повинні бути готові до колосальної конкуренції як на внутрішніх чемпіонатах так і на міжнародних.

- Чим Ігри в Ріо будуть відрізнятися від попередніх?
- Ігри в Ріо будуть відрізнятися в першу чергу на мій погляд кількістю розігруються олімп медалей, по 6 у трьох стилях боротьби Греко-Римської вільної та жіночої боротьби!

- Що побажаєте борцівській спільноті напередодні нового року і майбутньої Олімпіади?
- У наш тривожний час напередодні новорічних свят, хотів би побажати Миру в кожен дім і благополуччя. Також в 2016 Олімпійському році хочеться побажати нашим спортсменам Олімпійських медалей !!!

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція