Руслан Савлохов: «Після заключного збору - настрій у мене оптимістичний»

21:40 | 23 декабря 2015
Головний тренер чоловічої збірної поділився планами на наступний рік - Користуючись нагодою, я б хотів привітати всіх з наступаючими різдвяними та новорічними святами! - Почав Руслан Сосланович.

Головний тренер чоловічої збірної поділився планами на наступний рік


- Користуючись нагодою, я б хотів привітати всіх з наступаючими різдвяними та новорічними святами! - Почав Руслан Сосланович. - Бажаю всім міцного здоров"я і найголовніше - миру!


- Як ви оцінюєте минулий рік і чого чекаєте від наступного?
- У порівнянні з минулим роком - один крок вперед, але враховуючи, що 2015-ий це передолімпійський рік - один крок назад ... На даний момент у нас з шести олімпійських ліцензій - є тільки одна путівка в Ріо, яку завоював Павло Олійник у категорії 97 кг на чемпіонаті світу. Тому навесні потрібно буде боротися за відсутні п`ять ліцензій. Хоча всі п"ять завоювати буде непросто - у нас як і раніше залишається проблема в категорії 74 кг. Борців всередині країни в цій вазі багато, але європейського класу, на жаль - жодного.

Однак я не сумніваюся, що ми візьмемо ліцензію в категоріях 86 кг, 125 кг ... Також є всі шанси в категорії 65 кг - там є вже досвідчені борці, яким під силу взяти ліцензію. У легкій вазі 57 кг у мене велика надія на молодь - у них є бажання проявити себе. Це я помітив на Кубку України і переконався на заключних навчально-тренувальних зборах в Конча-Заспі. Наприкінці січня у нас буде перехідний чемпіонат України до 23 років, і там ми ще подивимося на молодих хлопців в легких вагах. А остаточні висновки, думаю ми зможемо зробити після Київського Міжнародного турніру в лютому. Де будуть представлені всі три види боротьби і я думаю буде близько тридцяти країн-учасниць.


Загалом у мене, як у головного тренера - настрій на Олімпійські Ігри - оптимістичний. Незважаючи, на те, що всіх ліцензій у нас поки що немає, після останнього збору в Конча-Заспі я бачу перспективи. У нас з"явилося багато молодих хлопців, які хочуть тренуватися і жадають перемог.


- Київський турнір завжди був відбірковим на чемпіонат Європи, але цього разу мабуть стане відбірковим для ліцензійних турнірів?
- Так, це буде відбірковий турнір на чемпіонат Європи, але в першу чергу за результатами нашого турніру ми будемо складати команди на поїздки на перший, другий, третій ліцензійні турніри. Щоб у нас була чітка стратегія. Минулого разу бажання завоювати всі ліцензії з першого разу було надто сильним. І можливо це трохи завадило. Перед Лондоном, ми повезли на перший ліцензійний турнір всіх лідерів збірної країни і жоден з них не завоював путівку. Тому ми переглянули цей підхід ...


- Руслан Сосланович, які стратегічно важливі старти, крім ліцензійних турнірів очікують наших хлопців в 2016-му?
- Зараз нам прийшло запрошення на Кубок Тахті, іранська сторона бере на себе всі витрати і ми дуже вдячні за це. На цей турнір поїдуть спортсмени проблемних категорій - 57 кг, 65 кг і 74 кг в основному. І ще будуть борці у категорії 86 кг. А в інших - наші лідери задіяні у клубних чемпіонатах, змагальна практика у них є і їм летіти до Ірану немає особливої

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція