Ельбрус Тедеєв: «Потрібно готуватися в першу чергу для себе і для країни»

10:55 | 29 декабря 2015
Президент Асоціації спортивної боротьби привітав усіх з Новим роком! - Які приємні спогади у вас, як у керівника борцівської асоціації, залишив 2015-ий рік?- В цілому я задоволений результатами, які показали наші борці на міжнародній арені.

Президент Асоціації спортивної боротьби привітав усіх з Новим роком!

- Які приємні спогади у вас, як у керівника борцівської асоціації, залишив 2015-ий рік?
- В цілому я задоволений результатами, які показали наші борці на міжнародній арені. Двоє наших спортсменів, Оксана Гергель і Жан Беленюк стали кращими у своїх категоріях за версією міжнародної федерації боротьби!

Молодці хлопці-класики - дуже здорово відборолись на чемпіонаті світу, підняли престиж країни. Результат, який вони продемонстрували - це серйозна заява на планетарному рівні. У цьому році у нас є чемпіон світу! Також дуже порадували дівчата наші - знову ж, чемпіонка світу - черговий доказ, що Україна - одна з найсильніших країн у жіночій боротьбі. Вільники теж молодці - я бачу, як вони працюють, стараються і відповідально підходять до змагань. Таке ставлення до роботи дуже важливе, коли є прагнення і працьовитість - результат обов"язково прийде. Головне, що вже є одна олімпійська ліцензія.

- Наскільки складним був передолімпійський рік?
- Рік не був легким. За великим рахунком для професійного спортсмена не буває легких періодів. Враховуючи, що країна і Асоціація інвестують в хлопців і чекають певних результатів - тому кожен намагається виправдати очікування, завоювати медалі. Звичайно нам дуже складно конкурувати з провідними борцівськими державами, де вкладаються в інфраструктуру величезні кошти ...

Але за рахунок ентузіазму, за рахунок потенціалу, таланту і нескінченного прагнення до перемоги - нам все-таки вдається гідно представляти країну. Ми можемо тільки уявити, які будуть результати, якщо ці люди, отримають гідну фінансову підтримку з боку держави. Тому, що спортсменам все-таки необхідні стимули. А ми наразі чим багаті, тим і раді.

Тим більше, що останнім часом почалися розмови про скасування міністерства молоді та спорту, про об"єднання з міністерством культури та освітою. Будемо сподівається, що цього не станеться, бо Олімпійський рух має займати пріоритетну позицію - інакше ми не зможемо розраховувати на високі досягнення.

- Які завдання поставлені перед Асоціацією спортивної боротьби на 2016-ий рік?
- Ми як і раніше будемо працювати не покладаючи рук. Хочеться зробити все можливе, щоб наші спортсмени відчували турботу, щоб у них були стимули боротися за український прапор. Хотілося б, щоб керівництво країни більше уваги приділяло спорту, щоб можливо на власному прикладі популяризувало спорт. Вітчизняному спорту, зараз, як ніколи потрібні лобісти. Тоді в спорт прийде бізнес, будуть інвестиції і буде можливість реалізовувати найсміливіші проекти. Як не сумно це говорити, але зараз ми дуже сильно відстаємо від світових спортивних тенденцій.

- Ельбрус Сосланович, ви пройшли не одну Олімпіаду, що можете порадити нашим борцям з власного досвіду? Як налаштовуватися на головні змагання чотириріччя?
- Думаю, професійні спортсмени самі повинні це розуміти - в першу чергу вони повинні володіти максимальним самоконтролем. Без самодисципліни - неможливо нічого досягти. Потрібно по 5-8 годин працювати на борцівському килимі, добре розминатися, берегти себе від травм, добре висипатися ... Можливо це звучить, як наставляння для першокласників, але без цих фундаментальних речей не буде олімпійського результату. Якщо не ляжеш спати в 22:00 вечора, не встанеш о сьомій ранку. Потрібно щодня дотримуватися режиму. Той, хто хоче не просто поїхати на Олімпійські Ігри, а дійсно показати свій потенціал, реалізувати свої амбіції, цей спортсмен повинен забути слово вихідний. Ніяких неділь і свят! Відпочинок можуть дозволити собі люди інших професій, але не спортсмени. Потрібно накачати такий потенціал, щоб перемогти іранця, росіянина, турка ... Потрібно працювати ще більше ніж вони, інакше у серйозних суперників не виграєш.
Зараз, потрібно готуватися по повній. Потрібно готуватися в першу чергу для самого себе, для держави, для громадської організації, яку предствляєш...

- Що побажаєте читачам ukrwrestling.com у Новому році?
- У першу чергу бажаю всім миру! Міцного здоров"я, не тільки фізичного, а й морального, спокою в душі. І звичайно людського щастя.
Нашим спортсменам бажаю, щоб наступний рік пройшов без травм. Терпіння, сили і завзяття на шляху до досягнення мети. Нехай всіх супроводжує удача!
Всіх з Новим роком, дорогі друзі!

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція