Руслан Савлохов: «Київський турнір завжди був потужним поштовхом для розвитку боротьби в Україні»

13:10 | 28 февраля 2016
Головний тренер чоловічої збірної про київський турнір і відбір на веснянні змагання - ХХ Київський турнір позаду - які враження залишилися, які емоції?- Я, як один з організаторів і як головний тренер - дійсно щасливий, що нам вдалося відродити турнір, організований Борисом Савлоховим і його однодумцями, більше 20 років тому.

Головний тренер чоловічої збірної про київський турнір і відбір на веснянні змагання

- ХХ Київський турнір позаду - які враження залишилися, які емоції?
- Я, як один з організаторів і як головний тренер - дійсно щасливий, що нам вдалося відродити турнір, організований Борисом Савлоховим і його однодумцями, більше 20 років тому. Я гордий, що нам вдалося гідно продовжити справу всього його життя і зберегти славні традиції, якими завжди славився наш турнір.
Спасибі Міністерству молоді і спорту, спасибі Асоціації спортивної боротьби, за те, що доклали максимум зусиль, щоб повернути турнір до Києва. Цей турнір присвячений не тільки всім видатним борцям, це данина поваги всім борцям, тренерам, функціонерам, всім хто розвивав наш вид спорту протягом багатьох десятиліть. Хотів би побажати всім нашим ветеранам міцного здоров"я, щоб вони продовжували залишатися в строю і виховували нашу молодь.

Наш турнір завжди був сильним поштовхом для розвитку боротьби в Україні. За два останні роки, коли турнір не проводився, ми відчули деякий спад. Здорово, що додалася греко-римська боротьба. Я дійсно дуже задоволений.
І користуючись нагодою хотів би подякувати всім глядачам, хто відвідав палац спорту, хто підтримував своїх фаворитів.

- Турнір вийшов неймовірно видовищним, церемонія відкриття була дуже ефектна.
- Для нас головним завданням було відродити змагання. Напередодні турніру були моменти, які нас турбували. Але ми просто вкладали частинку душі, робили все від нас можливе, щоб змагання відбулися на вищому рівні. В Асоціації спортивної боротьби України дуже дружний колектив, і напевно, коли робиш те, що щиро любиш - виходить, щось хороше. Думаю, ми маємо право пишатися результатом. І тепер є мотивація розвиватися далі і на наступний рік зробити ще більш потужний турнір.

- Ще один момент, який приємно вразив глядачів - це неймовірно широка географія. Було дуже багато заокеанських команд ...
- Коли підтвердилися команди Ірану і США, я вже знав, що турнір буде цікавим. Це лідери світової боротьби, їх участь додає авторитет всім змаганям. Так і вийшло, ми бачили напруження, багато видовищних сутичок, яскраві прийоми ...

- Склад на чемпіонат Європи практично складається з переможців і призерів Київського турніру? Хто і чому став винятком?
- Так, в Ригу їдуть всі, крім Василя Шуптара, він зараз цілеспрямовано готується на перший ліцензійний турнір в Сербії, де буде виступати в категорії 57 кг. Ми вирішили уникнути зайвих сгонок ваги і зберегти його в оптимальній формі, перед стратегічно важливим турніром.

- Напередодні Олімпіади, пріоритетними є ліцензійні турніри. Чи можна говорити про те, що чемпіонат Європи стане відбірковим етапом перед першим ліцензійним турніром чи ви вже знаєте приблизний склад?
- У важких вагах 86 кг і 125 кг на перший Європейський відбірковий турнір їдуть Ібрагім Алдатов та Ален Засєєв. На Чемпіонаті Європи перед хлопцями стоїть завдання показати чого вони варті. У нас є питання по категоріям 65 кг і 74 кг, виходячи з результатів європейської першості ми будемо розподіляти, хто з претендентів поїде на перший ліцензійний турнір, хто на другий.

- У традиційно сильною ваговій категорії 97 кг, вже є олімпійська путівка і є двоє гідних претендентів. Де і коли буде вирішуватися, хто поїде на Олімпіаду - Валерій Андрійцев чи Павло Олійник?
- Вони зараз повинні бути в повній бойовій готовності. Влітку вони обидва повинні виступити на одному з проміжних міжнародних турнірів. Найімовірніше на Гран-Прі Німеччини, в кінці червня і тоді ситуація проясниться.

- Які турніри всередині країни будуть пріоритетними цієї весни?
- У кінці березня в Харкові буде хороший турнір, присвячений пам"яті Саакяна. Думаю, в проблемних вагах всі претенденти на поїздки на ліцензійні турніри повинні будуть доводити свою спроможність. В першу чергу це стосується категорії 74 кг.

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція