Відкритий лист до керівництва Об'єднанного світу боротьби

09:40 | 31 августа 2016
    Шановний Президенте,Шановні члени бюро UWW,Шановні Національні федерації по боротьбі, У документах на конгрес є проект Фінансового положення, яке викликало у нас повне здивування і розчарування, і змусило нас звернутися до всіх національних федерацій по боротьбі не підтримувати даний проект Фінансового положення на конгресі у Франції.

 

 

Шановний Президенте,
Шановні члени бюро UWW,
Шановні Національні федерації по боротьбі,

У документах на конгрес є проект Фінансового положення, яке викликало у нас повне здивування і розчарування, і змусило нас звернутися до всіх національних федерацій по боротьбі не підтримувати даний проект Фінансового положення на конгресі у Франції. А також просити UWW дати об"єктивне пояснення своєї споживчої політики в даному питанні по відношенню до національних федерацій, спортсменам, тренерам і суддям.


Ми просимо пояснити, з чим пов"язанt такt істотне збільшення вартості за організацію заходів, які зобов"язані платити в UWW національні федерації - організатори.
Ми хотіли б поцікавитися, як багато Федерацій здатні оплачувати вартість проведення чемпіонату світу в розмірі 2 500 000 швейцарських франків, або вартість чемпіонату світу серед юніорів в розмірі 75000. Напевно, UWW ddf;f", об"єктивним збільшення вартості внеску за проведення континентального чемпіонату серед кадетів в 20 разів, Африканського чемпіонату в 14 разів, а юніорського континентального чемпіонату в 3 рази. Можливо, UWW має на меті звузити географію проведення чемпіонатів до 1-2 міст і вбити розвиток боротьби в інших країнах. Дана політика простежувалася і в рішенні UWW проводити континентальні чемпіонати з допуском 2 спортсменів від країни.


Крім того, то показове зниження вартості щорічного членського внеску з 2000 Швейцарських франків до 200 (на тлі введення обов"язкових ліцензій для кадетів) анонсоване кілька років тому, в даному проекті знову запропоновано повернути до 2000 швейцарських франків.


У минулому році відбулося підвищення вартості за організацію турнірів за один стиль в два рази, але цього виявилося недостатньо і UWW менше ніж через рік вирішує збільшити вартість за їх проведення в 3 рази. При цьому, не беручи до уваги те, що більшість цих турнірів, часто проходять за рахунок приймаючої сторони або з мінімальними оплатами за розміщення і харчування. Але зате за організацію відбіркових турнірів до Олімпійських Ігор, на яких береться акредитація в розмірі 130-180 як на чемпіонатах світу та континентальних чемпіонатах плюс внесок за участь, вартість збільшилася на 500 швейцарських франків і становить 2000 швейцарських франків.


І все б ми могли зрозуміти, якби UWW надавала неоціненну допомогу в організації заходів, або оплачувала роботу суддівської комісії на чемпіонатах або виплачувало призові спортсменам або розподіляла зароблені кошти після Олімпійських ігор (ОІ) на національні федерації, які виховують спортсменів, які заробляють ці кошти для UWW на ОІ. Але, немає, таких змін в фінансовому регламенті не передбачено.


Національні Федерації, які оплачують величезні суми за акредитацію, в порівнянні з іншими видами спорту, змушені весь час принижуватися і принижувати своїх спортсменів і тренерів. Ми хочемо зрозуміти за що? За що наші спортсмени і тренери змушені жити в 1.5 -2 години їзди від місця змагань, харчуватися як тварини з пластика в спортивних залах і в перервах між сесіями змагань лежати на землі або в брудних залах, так як вони не встигають з"їздити в готель відпочити і відновитися.

 

За яку таку свою роботу UWW хоче підвищити вартість за організацію заходів?
В результаті цієї споживчої політики страждають національні федерації, в особі спортсменів і тренерів, і, як наслідок, страждає найважливіше, заради чого ми всі працюємо - БОРОТЬБА, її імідж, її видовищність, і наша віра в цей прекрасний вид спорту, в його справедливість і винятковість.


Боротьба - це не UWW. Боротьба - це спортсмени, тренери, національні Федерації, а потім вже UWW з її потребами. Ми просимо Вас перестати знущатися над федераціями, спортсменами і тренерами і почати поважати той титанічний труд, який щодня здійснюють ці люди.
З надією на Вашу підтримку

З повагою

Dina Kharenko
Генеральний секретар Асоціації спортивної боротьби України,
член бюро UWW-Europe

Нижче додані оригінали листа двома мовами та власне сам проект Фінансового положення

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція