Руслан Савлохов: «На Олімпіаді в Ріо боротьба не закінчилася - попереду багато важливих турнірів»

15:40 | 08 октября 2016
Ми поговорили з головним тренером збірної України з боротьби про майбутні старти  - Олімпіада залишилася позаду і зараз можливо легше робити аналіз.

Ми поговорили з головним тренером збірної України з боротьби про майбутні старти

 - Олімпіада залишилася позаду і зараз можливо легше робити аналіз. Руслане Сослановичу, як ви вважаєте, що завадило нашим вільникам завоювати медалі, адже наші лідери показали відмінну боротьбу і були близькі до п"єдесталу?
- На превеликий жаль, стислі терміни проведення європейських ліцензійних турнірів, не сприяли успіху в завоюванні ліцензій. Наприклад, континентальні ліцензійні турніри Америки і Азії проходили з розривом між ними до 1 місяця, в той час, як три європейських турніри відбулися протягом 20 днів. У проміжку між цими змаганнями неможливо було якісно підготуватися, а головне відпочити перед наступним важливим етапом відбору.

Невизначена позиція Міжнародного антидопінгового Комітету ВАДА щодо препарату мельдоній, перевернула все з ніг на голову, адже ніколи цей нешкідливий препарат не входив до числа заборонених, а його дія, вплив, період повного розпаду виведення з організму досі не вивчено медициною. У нашій ситуації після завойованих чотирьох ліцензій (чоловіки і жінки), три з них (Засєєв, Квятковський і Гергель) були позбавлені ліцензій після виявлення лабораторією мінімальної дози мельдонію в організмі спортсменів.

На з"ясування правди було витрачено дуже багато сил і нервів. Анульовані ліцензії нам повернули, але втрачений час зіграло проти нас. Був перерваний сам процес цілеспрямованої підготовки лідерів, участь їх в навчально-тренувальних зборах.

Про суддівство Олімпійських Ігор хотілося б сказати багато, адже саме в боротьбі в Ріо я вперше зіткнувся з такими кричущими порушеннями суддівської етики, упередженістю та зацікавленістю суддів в результаті поєдинку, який був їм потрібен. В результаті бронзова медаль Валерія Андрійцева просто була відібрана суддівською бригадою, нечесним суддівством.

У багатьох учасників Олімпійських ігор залишилося стійке негативне враження про суддівство.

Проте, я з великою повагою хочу відзначити своїх хлопців борців, які боролися з величезним бажанням завоювати медалі для країни, незважаючи на травми і поразки.

- Які наступні важливі старти очікують наших спортсменів в цьому році?
- Боротьба на Олімпійських Іграх в Ріо не закінчилася. Нещодавно пройшов чемпіонат світу серед військовослужбовців, де Василь Шуптар і Андрій Яценко стали призерами. Зараз наші хлопці готуються до чемпіонату світу серед студентів, який пройде в Туреччині з 25 жовтня.


Також в листопаді відбудуться три потужних турніра. 16 листопада відбудеться командний чемпіонат Європи в Бухаресті - команда вже практично укомплектована. Ми робимо акцент на молодих хлопців, перспективну молодь, які вже встигли себе зарекомендувати на міжнародних килимах і тих на кого можна буде спертися через чотири роки. Тому, що готуватися до Олімпіади в Токіо потрібно вже сьогодні.


 Другий серйозний турнір - це Голден Гран-Прі, який стартує 24 листопада в Баку. І 24-26 листопада у нас чемпіонат країни. Звільнені від участі будуть лише ті спортсмени, хто поїде в Баку, всі інші в обов"язковому порядку будуть боротися.

Так, що у тих, хто в цьому році не встиг себе проявити ще є шанс показати результат.

- У грудні в Будапешті пройде чемпіонат світу в неолімпійських вагових категоріях. Як буде відбиратися команда?
- За підсумками чемпіонату України, ми визначимо, хто буде представляти країну на чемпіонаті світу.

- До нового року залишилося не так вже й багато, тому дозвольте запитати, наскільки оновиться збірна команда України в наступному році?
- Я думаю, що наполовину. Закінчився Олімпійський цикл і чим більше у нас зараз буде перспективної молоді в команді, тим легше нам буде через чотири роки.

- Як будете відбирати нових членів збірної команди?
- За підсумками міжнародних турнірів. Усередині країни у нас все відмінно боряться, а за межами результату не показують. У нас є деякі спортсмени, які за вісім років у збірній, а не виграли на міжнародних турнірах жодної медалі.

- Навчально-тренувальних зборів цієї осені не передбачається. Як рекомендуєте хлопцям готуватися вдома?
- Не дивлячись ні на що готуватися потрібно. Ті, хто прагне завойовувати медалі самі повинні розуміти, що без належної підготовки результату не буде.

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція