Київ збирає найсильніших борців

18:10 | 01 марта 2017

Близько 400 спортсменів – представників греко-римської, жіночої та вільної боротьби з з 22 країн світу включно із Україною, візьмуть участь у XXІ Київському міжнародному турнірі, присвяченого видатним українським борцям та тренерам

Про це повідомили під час сьогоднішньої прес-конференції у Міністерстві молоді та спорту представники Асоціації спортивної боротьби України.

Олег Кравченко, перший віце-президент Асоціації, запросив всіх на змагання - турнір відбудеться у столичному Палаці Спорту 3-4 березня. Нагадаємо, що офіційне відкриття змагань – 3 березня о 18.00 на центральній арені Палацу.

Директор Департаменту олімпійського спорту Роман Вірастюк підкреслив, що завдяки поєднанню зусиль Асоціації спортивної боротьби України та Міністерства молоді та спорту, Київський турнір, через невелику перерву, продовжує тішити всіх поціновувачів греко-римської, жіночої та вільної боротьби: "Це турнір знають та поважають в усьому світі. Україна може похвалитися не тільки своїми здобутками у спорті, але й цікавими знаними змаганнями"

Віце-президент Асоціації, головний тренер національної збірної команди з вільної боротьби Руслан Савлохов наголосив, що ці змагання багато років користуються повагою у світі спортивної боротьби, на які традиційно з"їжджаються нинішні та майбутні суперники українських борців на європейських та світових першостях:

"До нас їдуть найсильніші борцівські держави - США, Іран, Азербайджан, Грузія, Вірменія. Так вже остаточно підтвердили участь дві Олімпійські чемпіонки зжіночої боротьби – Хелен Маруліс (США) та Еріка Вейбе (Канада)". А для вітчизняних спортсменів - це випробовування сил напередодні чемпіонату Європи. Так, вже традиційно переможці Київського турніру представляють країну на Європейській першості.

Володимир Шацьких, старший тренер національної збірної з греко-римської боротьби, запевнив, що Україна буде представлена на турнірі найсильнішим складом в усіх трьох видах. Зокрема, у змаганнях обов`язково візьме участь віце-чемпіон ХХХІ Олімпійських Ігор (Ріо-де-Жанейро, 2016) і чемпіон світу Жан Беленюк. Тим більше, що за результатами виступів буде формуватись склад збірної на чемпіонати Європи і світу, як серед юніорів і молоді, так і серед дорослих.

Неодноразовий призер і переможець Київського турніру, віце-чемпіон ХХХ Олімпіади (Лондон, 2012) Валерій Андрійцев зазначив, що для нього ці змагання завжди є особливими: "Для мене було важливо брати участь саме у цих змаганнях – з одного боку, вони відбуваються вдома, то ж і стіни мають допомагати. З іншого боку – це дуже відповідально, адже саме тут ми маємо показати якнайкращий результат".

Руслан Савлохов зазначив, що в якості глядачів до Києва їдуть вихованці ДЮСШ з усієї країни, які матимуть змогу подивитись на кращих борців світу та обрати собі приклад для наслідування. Також головний наставник чоловічої збірної поділився з журналістами гарною новиною - Асоціація спортивної боротьби України подала заявку до Об"єднаного світу боротьби на проведення чемпіонату Європи з трьох видів боротьби у 2018 році! Тож, цьогорічний Київський турнір стане генеральною репетицією напередодні континентальної першості.

 

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція