Олег Заєць: «Конкурувати можна і потрібно»

11:10 | 02 июня 2017
Наставник кадетської збірної Харківської області і головний тренер збірної України в цій віковій категорії ділиться враженнями від останніх змагань в Чернівцях та Белграді.

Наставник кадетської збірної Харківської області і головний тренер збірної України в цій віковій категорії ділиться враженнями від останніх змагань в Чернівцях та Белграді.

- Олег Олексійович, які враження від Чемпіонату України серед борців 2000-2001 р.н., який недавно пройшов у Чернівцях?

- Це був вирішальний етап відбору на Чемпіонати Європи та світу, які пройдуть відповідно в кінці липня (Боснія-Герцеговина) і на початку серпня (Греція). За очками там харківська збірна посіла перше місце, але «золото» у нас всього одне.


- Як оцеіваете організаційний рівень чемпіонату?
- Все проведено було нормально. Просто змагання проходили в спортивно-оздоровчому комплексі, схожому на ангар. Трохи жарко в ньому, але його вже не перебудуєш. Щоо всього іншого все пройшло на хорошому рівні.

- Відомо, що вперше був випробуваний оновлений регламент - в кожній категорії сутички були розбиті на два дні ...
- Новий формат буде застосований вже на Європі. Звичайно, і нам потрібно було його відчути. Що сказати ... Важкувато відразу приїхати і боротися. Деякі на цьому, скажімо так, підслизнулися.

- Що чекає призерів?
- Чемпіони поїдуть на Чемпіонат Європи. А перед світом уже будемо дивитися, хто в якій формі перебуває. Призерам потрібно також тренуватися, перебувати в повній готовності. Хтось обов"язково буде притягнутий, але з прізвищами можна буде визначитися значно пізніше. Потрібно не забувати, що хлопці ростуть, у них можуть змінюватися категорії. Тому поспішати з висновками я не буду.

- Майже відразу після цього ви вже в якості тренера збірної України побували в Сербії ...
- Перший раз в цьому році континентальна федерація вирішила провести Чемпіонат Європи з молодшим юнакам - це 2002-2004 р.н. спортсменів. На змагання приїхали і дівчатка, і хлопчики, і їх однолітки, які займаються боротьбою. Проходили вони в столиці Сербії - Белграді. Від кожної країни допускалося по 2 особи. Практично повністю цю квоту Україна використола. Вільники завоювали одну срібну і три бронзові нагороди, що дозволило зайняти в командному заліку п"яте місце. Медалістами стали Артур Войтович (Львів, 35 кг), який програв лише у фіналі, а також іванофранківець Давид Шульц (ця ж вагова категорія, вони між собою зустрічалися по сітці раніше), Владислав Абрамов (Київ, 42 кг) і Микита Гончаров (Донецька область , 53 кг). У дівчаток по три «золота» і «срібла», а також дві «бронзи», і це абсолютно найкращий результат серед усіх країн-учасниць. У класиків є один чемпіон, дев"ять медалей за все і друга командна позиція. 

- Наскільки ви задоволені підсумками тут?
- Хотілося б більшого, як завжди. Передумови виступити краще були. Зокрема, скажу, що в «бронзових» сутичках боролися 8 українських борців. Важко конкурувати з Росією - у них 9 чемпіонів. Конкурувати можна і потрібно, але поки результати не в нашу користь. А з усіма іншими в командному заліку ми впоралися і обійшли інші країни.

Джерело: http://www.kwf.kh.ua

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція