"Звитяжне коло" - випробовування на міцність

11:10 | 02 июня 2017
25 травня  у селі Джурів у  спортивному клубі «Ластівка» відбувся традиційний уже 4-й Міжнародний турнір з вільної боротьби «Звитяжне коло» На турнір прибули юні борці із Снятинщини, Прикарпаття, а також із  Києва, Харкова, Одеси та із Федеративної республіки Німеччина.

25 травня  у селі Джурів у  спортивному клубі «Ластівка» відбувся традиційний уже 4-й Міжнародний турнір з вільної боротьби «Звитяжне коло»

На турнір прибули юні борці із Снятинщини, Прикарпаття, а також із  Києва, Харкова, Одеси та із Федеративної республіки Німеччина. Завдяки талановитому, заслуженому тренеру України Івану Курилюку покутське село Джурів здобуло гідну славу і визнання у спортивному житті України та світу.

В урочистому відкритті турніру взяли участь голова районної ради Іван Угрин,  перший заступник голови райдержадміністрації Микола Пішак, заступник голови обласної ради Сергій Басараб, заступник голови районної ради Петро Маліборськиий, Джурівський сільський голова Степан Николюк, Генеральний секретар Асоціації спортивної боротьби України, член виконавчого комітету Європейської федерації боротьби Діна Харенко, голова обласної федерації вільної боротьби Едуард Прощук. На турнір з року в рік прибувають імениті тренери, судді національної категорії, серед яких Вадим Тасоєв, заслужений майстер спорту, старший тренер Національної юніорської збірної команди України та Олег Заяц, заслужений майстер спорту, тренер Національної кадетської збірної України, меценати і  прихильники цього славного захоплюючого і видовищного виду спорту, який є гордістю  Снятинщини.

Урочиста частина змагань розпочалася з виконання гімну України, який заспівували талановиті Оксана Семенюк з донечками Тетяною і Христиною. Головний організатор турніру та його ведучий, заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Курилюк, представив  глядацькій аудиторії поважних гостей, які згодом проводили нагородження переможців, учасників  14-ти принципових і видовищних поєдинків. 

На початку турніру виступили почесні гості. Голова районної ради Іван Угрин привітав усіх присутніх, організаторів та учасників змагань, наголосивши про те, що завдяки Джурівському СК «Ластівка», розвитку вільної боротьби спортивною династією Курилюків, славних батька і сина, про покутське село знають у світі. «На борцівському килимі формуються успішні особистості, гармонійно розвинуті, справжні українці із сильними характерами та волею до життя. У Джурові плекаються чемпіони України, Європи та Світу. Вони здобувають велику славу і є гордістю нашого краю та усієї держави» - сказав І. Угрин.

Під час відкриття змагань були вручені Подяки за особистий вклад у розвиток та підтримку вільної боротьби від Асоціації спортивної боротьби України та обласної федерації вільної боротьби голові районної ради І. Угрину, голові райдержадміністрації Б. Свіщовському, директору ДЮСШ «Колос» управління освіти М. Слободяну та директору Джурівської ЗОШ М. Хрептію.

Далі розпочався турнір, спочатку на борцівський килим, вперше у житті потрапивши на престижні поєдинки, вийшли маленькі вихованці СК «Ластівка» у ваговій категорії 18 кг. Далі змагалися уже титуловані спортсмени, одні з них належать до національної збірної України, є чемпіонами національної першості та призерами Чемпіонатів Європи і світу.   Покутянам протистояли не менш імениті спортсмени, які вперше завітали до Джурова, серед них і німецькі борці із м. Вольфхаген із тренером Отто Гайлеком. Саме він авторитетно заявив, що через рік Джурів готовий приймати на вже п’ятому турнірі борців із Америки, Грузії, Туреччини, Ірану, які є провідними борцівськими державами світу.

Після кожного поєдинку спортсменів нагороджували почесні гості та спонсори турніру, усі борці отримували медалі та грошові винагороди від меценатів змагань.

 Загалом усі присутні не перший рік відзначають високу організацію проведення турнірів, роботу як борців, так і суддівської колегії. Принципово чесні поєдинки  борців сприяють не лише підготовці наших спортсменів до елітних першостей, а й популяризують цей вид спорту на Прикарпатті.

Джерело: http://www.snyatynrada.gov.ua

Источник
Борьба вольная 18:50 | 17 января 2019 100 років Соборності - Юлія Ткач Борьба вольная 16:20 | 11 января 2019 Положення про єдину спортивну кваліфікацію України Борьба вольная 13:20 | 11 января 2019 Календар змагань 2019 Борьба вольная 23:05 | 30 декабря 2018 Борцівська Прем'єр Ліга відзначила кращих Борьба вольная 20:50 | 29 декабря 2018 Вітаємо Ігоря Жданова! Борьба вольная 11:50 | 29 декабря 2018 Результати меморіалу Володимира Стадника Борьба вольная 13:50 | 28 декабря 2018 Вітаємо з прийдешніми святами! Борьба вольная 15:50 | 26 декабря 2018 Рейтингові турніри 2019 року Борьба вольная 21:50 | 25 декабря 2018 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ: WPL РОЗШИРЮЄ СВОЇ МЕЖІ! Борьба вольная 17:35 | 21 декабря 2018 Меморіал Стадника - онлайн-трансляція